Nyílt nap lesz a 4-es metrónál vasárnap

Kulturális eseményekkel egybekötött nyílt napot szervez a DBR Metró Projekt Igazgatóság vasárnap. Az egész napos rendezvényen szakmai kiállítások, rendhagyó színházi elõadás és a 4-es metró két épülõ állomásának bejárása is várja az érdeklõdõket. A cél megismertetni a budapestiekkel, hol tart a metróépítés.

A nyílt nap vasárnap reggel 9 órakor kezdõdik a Móricz Zsigmond körtéren, ahol az állomás feletti gombára kiírt tervpályázat alkotásait mutatják be. Késõbb a belsõ beépítõ, majd a vágányépítõ tart elõadást az általuk végzett munkáról. Délelõtt 10 órától délután 4 óráig megnyílnak a metró kapui is: a Móricz Zsigmond körtéren és a Keleti pályaudvarnál 10 percenként indítanak 10 fõs csoportokat az épülõ állomások bejárására. Erre egyébként elõzetesen regisztrálni kellett a 4-es metró honlapján.

Délután 5 órától sanzonokat ad elõ a Vígszínház társulata, majd a ’70-es és ’80-as évek hazai slágereit hallgathatják meg az érdeklõdõk. Az elõadásokért jelképesen 200 forintot kell fizetni, amit jótékony célra ajánlottak fel a mûvészek.