Nyílt nap a kőröshegyi viadukton

Szombaton biciklivel vagy akár gyalog is fel lehet menni a nemrég elkészült kőröshegyi viaduktra. A kivitelezők ugyanis a hivatalos átadás előtt négy nappal nyílt napot tartanak, hogy az érdeklődők közelről is megnézhessék a hatalmas építményt.

Orosz Károly, a kivitelező Hídépítő projekt igazgatója a Független Hírügynökségnek korábban elmondta: a szombati ingyenes nyílt nap délután egy órakor kezdődik. Az a céljuk, hogy először és utoljára gyalog és kerékpárral is fel lehessen menni a völgyhídra. A hivatalos átadó után ugyanis már – mint autópályára – csak kocsival lehet felhajtani.

A szervezők családokat és baráti társaságokat egyaránt várnak. A programok között lesznek különféle biciklis versenyek, koncertek, este pedig egy fény- és tűzijáték zárja a nyílt napot. A délután 2-kor kezdődő amatőr kerékpárversenyen Kóka János, az SZDSZ elnöke és az SZDSZ csapata is rajthoz áll. Eredményhirdetés este 6 körül várható.

A völgyhíd építése három éve kezdődött és 40 milliárd forintba került. 1880 méter hosszú, 2 hídfőre és 16 pillérre támaszkodik. A hivatalos átadás augusztus 8-án, szerdán lesz.Sporthírek