Nyitranováki robbanás: helyben hatástalanítják a megmaradt lőszert

Helyben hatástalanítják a felrobbant nyitranováki katonai létesítmény területén megmaradt, de a fokozott robbanásveszély miatt nem szállítható muníciót – erősítette meg a szlovák védelmi miniszter a pozsonyi Markíza kereskedelmi televízió esti híradójának adott nyilatkozatában. František Kašický (ejtsd: frantyisek kasickí). A megsemmisítés időpontját egyelőre nem tudta megmondani, de a tűzszerészek már megkezdték az előkészületeket, tájékoztatni fogják a lakosságot is

A pénteken röviddel délután fél öt előtt történt három detonáció oka továbbra is ismeretlen. Ján Packa szlovák országos rendőrfőkapitány közölte, az eddigi vizsgálatok szerint nagy valószínűséggel kizárható a szabotázsakció vagy terrortámadás lehetősége. Robert Kaliňák (ejtsd: robert kalinyák) belügyminiszter a közszolgálati Szlovák Televízió esti híradójában azt mondta, egyelőre sem az emberi mulasztás, sem a műszaki hiba lehetősége nem zárható ki.

A pénteki tragédiában a legfrissebb adatok szerint 3-an haltak meg, de nem kizárt, hogy ez a szám még nőni fog, mivel 5 embert még keresnek. A sérültek száma 50 körül van.