„Nyitott szertárkapuk” Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Illusztráció - „Nyitott szertárkapuk” Borsod-Abaúj-Zemplén megyében
Illusztráció - „Nyitott szertárkapuk” Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - © Fotó: haon.hu
Miskolc – A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gyermeknap alkalmából nyílt napot rendez vasárnap 10 és 16 óra között, melynek keretén belül a megye hivatásos tűzoltó parancsnokságai, katasztrófavédelmi őrsei és önkéntes tűzoltó egyesületei lehetőséget biztosítanak a laktanyáik megtekintésére.

Magyarországon 1931 óta ünneplik a gyermeknapot, ami azon túl, hogy felhívja a figyelmet a gyermekek helyzetére, a világ sok országában ünnepnap is. A rendezvény célja a gyermekek és általuk a családok biztonságkultúrájának növelése, a hivatásos és önkéntes katasztrófavédelmi szervezetek mindennapi tevékenységének és életének bemutatása, valamint a katasztrófavédelmi közösségi szolgálat népszerűsítése.

A nyílt nap során az érdeklődő gyermekek és családtagjaik részére a szervezeti egységek bemutatják készenléti szereiket, különleges felszereléseiket, betekintést engednek a tűzoltók napi feladatvégzésébe.

A katasztrófavédelmi gyermeknapon nemcsak a tűzoltólaktanyák nyílnak meg, hanem a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma és annak vidéki kiállítóhelyei is ingyenes kiállításokkal várják az érdeklődőket.

ÉM