Nyírtelek – Diósgyőr 2-5 (1-2) Magyar Kupa

Nyírtelek–Diósgyőr
Nyírtelek–Diósgyőr
A papírformának megfelelően az első osztályú DVTK jutott tovább a megye I-es Nyírtelek otthonában.  A Nyírtelek-Diósgyőr meccs előtt 2008.09.03. Nyírtelek-Diósgyőr Magyar Kupa mérkőzés 2008.09.03.    

Vránszki Péter, a Nyírtelek és Vágó Attila, a DVTK edzőjének nyilatkozata a mérkőzés után.


90. perc: 15 másodperccel a 90 perc letelte előtt Guta lefújta a mérkőzést, 5-2-re nyert és továbbjutott a Diósgyőr.

85. perc: Szélpál futotta le a nyírteleki védelmet, majd Batári szorításában elesett. Az asszisztens jelzésére Guta a sípjába fújt, és így kénytelen volt kiállítani a hazai játékost. A nyírtelekiek tehát már csak kilencen vannak a pályán.

83. percÚjabb gólt szerzett a DVTK! A Pelecacitól kapott labdát Szabó Viktor 13 méterről a bal alsó sarokba lőtte, Imrő csak érinteni tudta a labdát, 2-5.

82. perc: Lipusz 15 méteres lövését védte lábbal Imrő.

80. perc: Dankó Zoltán helyére Virág áll be, így a Nyírtelek is kihasználta harmadik cserelehetőségét.

79. perc: Ismét kétgólos a DVTK előnye! Lipusz labdájával Szélpál lépett ki a jobb oldalon, és 14 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 2-4.

76. perc: Cserélt a Nyírtelek, a megsérült Bárány helyére Dankó Gábor állt be.

68. perc: Tchana helyén Szélpál folytatja.

64. perc: Simon L. helyett Koczák folytatja a játékot.

63. perc: A diósgyőri létszám is tíz főre olvadt. Imrő már birtokolta a labdát, amikor a vendégek légiósa beleszállt a hazai kapusba. Hatalmas csetepaté támadt a pályán, amit a biztonságiak fékeztek meg, majd Guta kiállította Stanicot.

61. perc: Stanic kényszeretízőtt Szabóval, majd a visszakapott labdából leadott 12 méteres lövését Imrő védte. Lipusz baloldali sarokrúgása után Milicic fejelhetett tisztán, 6 méterről, Imrő ezt a kíérletett is hárította.

59. perc: Pelecaci húzott balról befelé, 20 méterről leadott jobblábas lövése kevéssel kerülte el a bal felső sarkot.

57. perc: Homonyik csúszott rá hátulról Lipusz lábára, a játékvezető kiállította a hazaiak csapatkapitányát.

54. perc: Batári labdájával Dankó került helyzetbe, az ötös sarkáig vezette a labdát, majd Somodiba lőtt, Szatmári ismétlése pedig levágódott. Óriási egyenlítési lehetőség volt!

53.perc: Ezúttal Pintér reklamált, ő is sárgát kapott.

52. perc: Szépített a Nyírtelek! Bánfi lépett meg a jobb oldalon, úgy tűnt, sokáig kivárt, ám végül pontosan gurított Simon L. elé, aki 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 2-3.

51. perc: Pintér labdájával Tchana lépett ki, de Imrő sokadjára mentett kifutva.

50. perc: A reklamáló Bodnár kapott sárga lapot.

49. perc: Bárány tört be a tizenhatoson belülre, majd 14 méterről kapura lőtt, Somodi biztosan védett.

48. perc: Bánfi 17 méteres lövését mentette szögletre Somodi.

46. perc: Már két góllal vezet a DVTK! Homonyik rántotta le a tizenhatoson belül Szabó Viktort. A 11-es előtt a reklamáló Imrő kapott sárga lapot. A büntetőből – már a 47. percben – Stanic gurított a bal alsó sarokba, 1-3.

46. perc: A Diósgyőr kezdte a játékot a második félidőben, a vendégek a szünetben kettőt cseréltek, Homma Kazuo és Dusko Vranesevic helyére Lipusz Norbert és Florin Pelecaci állt be.


46. perc: Vége az első félidőnek, 1-2 az állás.

45. perc: Szabó Viktor cselsorozata után, a balról középrelőtt labdát Imrő lábbal hárította. A szöglet után vezetést szerzett a Diósgyőr, egy az elsővel megegyező szituáció után. Stanic baloldali sarokrúgása után Kamber 4 méterről fejelt a hálóba, 1-2.  Nézze meg a DVTK második gólját! 

40. perc: Diósgyőri mezőnyfölénnyel, de eseménytelen játékkal teltek az elmúlt percek.

33. perc: Kiss A. rúgott lyukat a tizenhatos előterében, így Tchana került helyzetbe, de nem tudta kicselezni a kivetődő Imrőt, aki sokadik bravúrját mutatta be.

28. perc: Stanic baloldali szabadrúgása után Kamber a kapunak háttal állva, 15 méterről csúsztatott mellé.

25. perc: Most a diósgyőri kapu tátongott az ürességtől, de Bánfi lövését Sebők becsúszva mentette, majd Géczi ismétlése egy védőről vágódott szögletre a kapufa tövénél.

24. perc: Egy percen belül két olyan helyzetet hagyott ki a Diósgyőr, amikor már üres volt a kapu. Előbb Homma cselezte ki a kapujából messzire kifutó Imrőt, de 25 méteres gyenge gurítását utolérték a védők, majd Stanic vitte el a labdát Imrő mellett, de 6 méteres gurítását Bodnár a gólvonalon mentette.

23. perc: Dankó labdavesztése után Vranesevic jobboldali beadásából Homma fejelhetett 6 méterről kapura, Imrő nagy bravúrral védte a kapu jobb oldalába tartó labdát.

21. perc: Egyenlített a házigazda!Homonyik jobboldali szabadrúgása után az ötös túls sarkától Szatmári becsúszva a bal alsó sarokba lőtt, 1-1.Nézze meg a nyírteleki egyenlítő gól videóját! 

20. perc: Milicic kapott sárga lapot, miután a játékvezető többszöri figyelmeztetése ellenére nem igazított a szerelésén.

18. perc: Vezet a Diósgyőr! Kamber fejelt 5 méterről a kapu közepébe Stanic baloldali szöglete után, 0-1.

15. perc: Mintegy húsztagúra bővült a diósgyőri tábor létszáma, ők a vendégkispad mellett helyezkednek el.

12. perc: Homma 14 méteres lövését védte a kapu jobb oldala elől Imrő.

11. perc: Bánfi elöl mentett a kapujából messzire kifutó Somodi, majd ugyanő Búrány szorításában a tizenhatoson belül elesett, de nem történt szabálytalanság.

10. perc: Kiss A. buktatta a tizenhatos vonalánál Tchanát, Stanic legurítása után Pintér 20 méterről az égbe lőtt.

8. perc: Szabó Viktor 15 méteres lövését öklözte a mezőnybe Imrő.

7. perc: Diósgyőri szabadrúgás után Homma 6 méterről, ajtó-ablak helyzetből lőtt fölé.

5. perc: Mintegy 400 néző előtt egyelőre mezőnyjátékkal telnek a percek, a hazaiak kontratámadásait már kétszer állította meg a diósgyőri lescsapda.


15.30: A hazaiak kezdték a játékot, a kezdés pillanatban három vendégszurkoló élteti kedvenceit.

15:25: A helyi műsorközlő minden igényt kielégítő tájékoztatója után a diósgyőri játékosok az öltözőbe vonultak, ahol magukra öltik meccsszerelésüket. A hazaiak kék-fehérben, a miskolciak piros-fehérben játszanak majd.

15:18: Egyelőre szerény az érdeklődés, a nyírteleki ultrák már elfoglalták helyüket, de diósgyőri szurkolónak se híre, se hamva.

A mérkőzést a Guta János (Horváth Róbert, Tőkés Róbert) játékvezetői hármas vezeti.

15:05: Jobb félni, mint megijedni. Alapos a rendőri készültség Nyírteleken és környékén, a Nyíregyháza felől érkező autókat is ellenőrzik az egyenruhások, arról érdeklődve, hogy vajon a meccsre tartanak-e. Nyilván az esetleges szurkolói „találkozásokat” akarják elkerülni. Egyelőre azonban nemhogy Szpari-, diósgyőri-drukkert sem látni a sok nagy csatét megélt pálya környékén.

A csapatok már melegítenek.

15:04: Nyírteleken játszik a Diósgyőr

A labdarúgó Magyar Kupa országos főtáblájának harmadik fordulójában a megyei I. osztályú Nyírtelek az élvonalbeli Diósgyőrt fogadja

A mérkőzés 15.30-kor kezdődik, és online közvetítésben számolunk be róla.

Jegyzőkönyv

Labdarúgó Magyar Kupa 32 jutásért:

Nyírtelek – Diósgyőr 2-5 (1–2)

Nyírtelek, 500 néző, v.: Guta.
Nyírtelek: Imrő – Homonyik, Bárány (Dankó G., 76.), Kiss A., Batári – Simon L. (Koczák, 64.), Géczi, Bodnár Cs., Dankó Z. (Virág T., 80.) – Bánfi, Szatmári. Vezetőedző: Vránszki Péter
Diósgyőr: Somodi – Búrány, Sebők Vilmos, Kamber, Milicic – Vranesevic (Pelecaci, a szünetben), Pintér – Tchana (Szélpál, 68.), Stanic, Homma (Lipusz, a szünetben) – Szabó Viktor. Vezetőedző: Vágó Attila

Gólszerző: Kamber (0-1) a 18., Szatmári (1-1) a 21., Kamber (1-2) a 45., Stanic (11-esből, 1-3) a 47., Simon L. (2-3) az 52., Szélpál (2-4) a 79., Szabó Viktor (2-5) a 83. percben
Sárga lap: Milicic a 20., Pintér az 53. percben
Piros lap : Homonyik (57.), Stanic (63.), Batári (85.).