Nyírjes-Szirma: Reménytelen helyzetben vannak

Akt.:
Illusztráció - Nyírjes-Szirma vs. Sajósenye 2012.
Illusztráció - Nyírjes-Szirma vs. Sajósenye 2012.
Miskolc – Tizenegy gólt kapott a hét végi fordulóban a Nyírjes-Szirma megyei II. osztályú labdarúgócsapata.

A Közép csoport 24. fordulója keretében Harsányba látogattak a miskolciak, akik csaknem egy tucat találatot kaptak. Hat fordulóval a pontvadászat vége előtt már teljesen reménytelen helyzetben vannak, matematikailag ugyan még bennmaradhatnak, de csodák a futballban sincsenek…

Mezőnyjátékos védett

– Ezúttal nem kapus állt a hálónk elé, hanem Sváb Dávid, aki mezőnyjátékos – kezdte Tóth József, az egyesület elnöke. – Nem ezen múlt az esetleges helytállásunk, de a ketrec elé mindenképpen „portást” kellett volna állítanunk. Az sem kifogás, hogy ballagás volt, meg más indokot sem fogadok el… Sorozatban kapunk ki nagy arányban, például 9-1-re, 6-1-re és 6-3-ra. Megmondom őszintén, hogy a visszalépés is megfordult már a fejemben, így ugyanis nincs értelme futballozni. Ha a hét végén nem tudjuk kiállítani ifjúsági csapatunkat, akkor ezt a vétséget harmadszorra követjük el és a felnőtt együttesünket automatikusan kizárják. Nem arról van szó, hogy nincs elegendő labdarúgónk, a két együttesünkben ugyanis harminc-harmincan rendelkeznek igazolással, ez azonban nem jelenti azt, hogy el is jönnek a mérkőzésekre… Sajnálom, hogy csak ilyen tartással rendelkeznek. Vasárnap hazai környezetben fogadjuk a Szentistvánt és ekkor minden bizonnyal eldől a sorsunk.

Az elnök ezután arról beszélt, hogy szereplésüknek nincsenek anyagi korlátai, bár úgy fogalmazott, hogy csak kínlódva tudnák befejezni a bajnokságot. Támogatóik között kizárólag magánszemélyek vannak, így a nélkülözhetetlen pár százezer forintot is nehéz összekalapolniuk, mert ki az, vagy kik azok, akik a történtek után a Nyírjes-Szirmának pénzt adnak?

– Csak a barátok! – folytatta Tóth József. – Pedig úgy érzem, hogy Miskolcnak, de különösen a szirmai városrésznek szüksége lenne egy megyei II. osztályú alakulatra. Most azon vagyok, hogy felrázzam a fiúkat, hiszen sportszerűség is van a világon, ki lehet esni, de búcsúzni csak emelt fővel szabad. Nekem szívügyem a szirmai foci, hiszen 1983-ban kezdtem, minden évben rajthoz álltunk valamilyen szintű bajnokságban, ezért sem fogadom el a fiúk mostani hozzáállását.

A jövő zenéje…

A klubvezetőtől arra is választ kértünk, hogy mik a jövőre vonatkozó terveik? Válaszában Tóth József így fogalmazott:

– Megyei III. osztály? Ez a jövő zenéje… Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de most kilátástalannak ítélem a helyzetünket. Ki ad majd nekünk egy forintot is a labdarúgás hátországának legalsó osztályára? Aztán ezekkel a keretekkel vágjunk a bajnokságoknak?

ÉM-KT


Törlés a negyedik után

„Picikét pontosítanom kell Tóth József kizárásra vonatkozó szavait. Ha az ifik nem állnak ki, akkor elsőre írásbeli figyelmeztetést kapnak, a második ilyen eset után pontlevonást léptetünk életbe ugyancsak az ifi csapattól, ez következik most. A harmadik mulasztás után már a felnőtt gárdát sújtjuk pontlevonással és a nagyokat csak akkor töröljük, ha az ifik negyedszerre sem állnak ki. Nagyon remélem, hogy ez nem fog bekövetkezni!”

Harsányi 11-es

A labdarúgó megyei II. osztály Közép csoport, 24. fordulójában vasárnap öt mérkőzést játszottak.Sporthírek