Nyíregyházi TK – Szeretnének ismét az extraligában játszani

Fehér Béla
Fehér Béla - © Fotó: Dodó Ferenc
Nyíregyháza – Azonnali visszajutás a cél; helyzetük nehéz, de nem reménytelen.


Ötévnyi első osztályú tagság után a Nyíregyházi Teke Klub kiesett a szuperligából. Ebben a szezonban az NB I-ben indultak és természetesen az azonnali visszajutást tűzték ki célként. Nem is tétlenkedtek sokáig, a sérülése miatt kieső, és lábadozó Szlovenszki Tibor helyére Szegedről leigazolták Fehér Bélát.

– A bajnokság elején minden a terv szerint működött, szállítottuk a győzelmeket sorban – kezdte az őszi szezon értékelését Finta Zoltán, a Nyíregyházi TK játékosa. Októberben azonban a BKV elleni rangadót szoros csatában elbuktuk, és ez megtörte kezdeti lendületünket, aztán Cegléden is kiélezett végjátékban mindössze kilenc fával kaptunk ki, majd jött a szegvári fiaskó.

Sérülések hátráltatták

Sajnos ebben az időszakban sérülések is hátráltatták eredményes szereplésünket és ennek egy négymérkőzéses vereségsorozat lett a vége. Már győzelmi kényszerben fogadtuk legnagyobb riválisunkat, az Eger csapatát, a hevesiek legyőztek bennünket és ezzel átvették a vezetést. A Bátonyterenye elleni győzelemmel sikerült visszakapaszkodnunk a tabella második helyére, mindössze két pont a hátrányunk a feljutást érő első helytől. Helyzetünk nehéz, de nem reménytelen, tavasszal hat hazai mérkőzésünk lesz. Mindent megpróbálunk a bajnoki cím érdekében, mert szeretnénk újra az extraligában játszani – fogadkozott Finta Zoltán.

A Nyíregyházi TK január 18-án a Szegvár ellen játssza az év első mérkőzését.

BB