Nyíregyházi SN – Új bajnokság kezdődik

Kurbelyék (labdával) Balmazújvárosban veszítették el idei veretlenségüket
Kurbelyék (labdával) Balmazújvárosban veszítették el idei veretlenségüket - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A közvetlen riválisok után most a papíron erősebb csapatok következnek.


Vasárnap Balmazújvárosban elszenvedte idei első vereségét a Nyíregyházi SN csapata. A mérkőzésről Kaplonyi Zoltánt, a nyíregyháziak trénerét kérdeztük.

– Nem a legjobb előjelekkel vágtunk a mérkőzésnek, betegségek, váratlan sérülés és egy sajnálatos haláleset hátráltatta a munkánkat. Ennek ellenére sokat készültünk, videóztunk, ezt azonban nem sikerült kivinnünk a pályára – pillantott vissza Kaplonyi Zoltán. – Erdős Zoltánt már az első támadás után le kellett cserélnem, és ez rányomta a bélyegét az egész mérkőzésre, támadásban és védekezésben is fontos láncszem esett ki.

Próbálták rendezni a sorokat

– Ettől függetlenül jól indítottuk a mérkőzést, egy darabig még vezettünk is, több góllal is vezethettünk volna, de pontatlanok voltunk támadásban, ziccereket hibáztunk, sok labdát eladtunk. A védekezésünk sem állt össze, így a kapusainknak is nehezebb volt a dolguk. A szünetben próbáltuk rendezni a sorokat, védekezésben és támadásban is új szerkezettel kezdtük a második játékrészt. Sajnos ennek ellenére a hazaiak elhúztak négy-öt góllal, amit sikerült is megtartaniuk a mérkőzés végéig. El kell ismernem, hogy megérdemelten nyert a Balmazújváros – fogalmazott önkritikusan a nyíregyháziak trénere.

– Keseregni azonban nincs időnk, számunkra most egy új bajnokság kezdődik, mert eddig közvetlen riválisainkkal játszottunk, ezután pedig a papíron nálunk erősebb csapatok jönnek majd sorban.

BB