Nyíregyházi SN – Békés-verők pikáns találkozója

Kurbely Lászlóék (20) két ponttal akarnak hazatérni Debrecenből
Kurbely Lászlóék (20) két ponttal akarnak hazatérni Debrecenből - © Fotó: Pusztai Sándor ​
Nyíregyháza – Egykori társak várnak a nyíregyházi csapat tagjaira Debrecenben.


Sok mindent el lehet mondani erről a meccsről, de azt nem, hogy a két csapat tagjai ne ismernék egymást. A férfi kézilabda NB I.B hétvégi körében Debrecenben lép pályára a Nyíregyházi SN. A civis városban a Debreceni Dózsa fénykorában igen jegyzett volt a férfi kézilabda, a szerényebb képességekkel bíró utódok a Keleti csoport újoncaként fogadják a nyírségieket. Dobos Balázs, Erdős Zoltán, Fülöp Gábor, Illés Tamás, Leiter Imre, Pál Tamás! ŐK valamennyien a debreceni csapat tagjai, de korában a nyíregyháziban is játszottak. Mellettük még többen szerepeltek más megyénkbeli csapatban, így a hajdúsági keret nagy része kötődik Nyíregyházához, Kisvárdához, Nyírbátorhoz vagy Tiszavasvárihoz. A debreceniek három hete a forduló meglepetéseként legyőzték a Békést (30-23), a legutóbbi körben viszont 36-21-re kikaptak Mezőkövesden. A nyíregyháziak zsinórban három bajnokit játszottak hazai pályán és mindhármat megnyerték. Legutóbb a Békés ellen diadalmaskodtak és lökték le a tabella éléről.

– Érdekes mérkőzés elé nézünk, hiszen valóban a debrecenieknél nagyon sokan játszottak vagy nálunk, vagy a megye más csapataiban – kezdte a különleges mérkőzés beharangozó beszélgetését Bécsi János, a Nyíregyházi SN vezetőedzője. – Ez azt is jelenti, hogy ismerik a játékosainkat, de mi is őket. Őszinte leszek, elismerve erényeiket nem tartunk ettől a csapattól és egyértelműen nyerni akarunk Debrecenbe. Úgy is fogunk nekimenni a meccsnek. Szeretnénk érvényesíteni a játékunkat, agresszív védekezésből megpróbálunk majd gyors kontragólokat lőni. Felállt fal ellen pedig szintén gyors játékkal, minél jobb helyzetkihasználással eredményesnek lenni.
– Biztosan magas hőfokú meccs elé nézünk. Egyrészt a mezőkövesdi vereséget nyilván feledtetnék a debreceniek, egykori játékosaink pedig bizonyára szeretnének bizonyítani. Ez pikánssá is teszi a találkozót, amelyről két ponttal szeretnénk hazatérni, hogy maradjunk a tabella harmadik helyén – így Bécsi János.

Régen volt ilyen: sérült nélkül várják a nyíregyháziak a szombat esti Békés-verők megmérettetését. Varga László sérülése is kezd rendbe jönni, minden bizonnyal pályára léphet szombaton este.

KM-ML