Nyíregyházi KC – Nehéz, de nem lehetetlen feladat

Kaplonyi Zoltán bízik az eredményes tavaszi szereplésben
Kaplonyi Zoltán bízik az eredményes tavaszi szereplésben - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Új edzővel, megerősített kerettel kezdik meg a tavaszi hadjáratot.


Ősszel mindössze két győzelmet aratott a Nyíregyházi KC NB I/B-s csapata, Balassagyarmatról hozták el a két pontot, valamint a Kecskemétet fektették két vállra hazai pályán, emellett két döntetlen és hét vereség szerepel a nevük mellett. Így az utolsó előtti helyről kezdik meg a bajnokság második szakaszát. Ezért a vezetőség a változtatás mellett döntött, Bécsi Jánost Kaplonyi Zoltán váltotta a kispadon.

Négy játékos érkezett

A szakember játékosként szerepelt Nyíregyházán, de pályafutása során megfordult Ózdon, Százhalombattán, és Olaszországban légiósként is kipróbálta magát, aztán Nyíregyházán fejezte be játékos pályafutását. Edzőként két szezonon keresztül a nyíregyházi juniorokat trenírozta, felnőtt csapat élén ez lesz az első szezonja.

Az eddig elvégzett munkáról és az előttük álló feladatokról kérdeztük az új trénert.

– Január másodikán kezdtük a munkát, a fő hangsúlyt az alapozásra fektetjük, valamint elengedhetetlen az újonnan érkezők beépítése, velük bővülhet taktikai repertoárunk. Változtatni fogunk a védekezésünkön, meg kell szervezni a lerohanásos játékunkat, valamint a felállt fal elleni variációkat is be kell gyakorolnunk.

– Keretünket négy játékossal erősítettük meg, Erdős Zoltán visszatért Debrecenből, Lestán Martin balszélső, valamint Nyitrai János beálló Ózdról érkezett és a fiatal, tehetséges baloldali átlövő Fábián Vincét a Nekától igazoltuk.

Az edzések mellett természetesen felkészülési mérkőzések is szerepelnek a programban.

– Elsősorban külföldi csapatok ellen mérjük le, hogy hol tartunk a munkával, megmérkőzünk a Kolozsvárral, és a Kassával is, amelyek majd viszonozzák a látogatást – mondta el Kaplonyi Zoltán, a Nyíregyházi KC edzője, majd rátért a tavaszra.

A kiesőzónából indulnak

– Rossz helyzetből indulunk, hiszen a kiesőzónából vágunk neki a hátralévő mérkőzéseknek. Nehezebb a sorsolásunk, mint ősszel volt, de minden mérkőzésen győzni szeretnénk – szögezte le a szakember. – Természetesen a bent maradás a cél, ezért is erősítettük meg keretünket. A fiúk pozitívan állnak a munkához, aminek meg is lesz az eredménye!

A Nyíregyházi KC február 15-én a Debrecen vendégeként kezdi meg idei bajnoki szereplését.

BB