Friss hírek

2009.01.07. 12:00

GÁZVITA - A Suzuki Zrt. is leállt

<p>A gázfogyasztás korlátozása miatt szerda délelőtt 10 órától leállt a termeléssel a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyára is - közölte a Független Hírügynökséggel a cég kommunikációs vezetője. A dolgozókat hazaküldték, a termelést előre láthatólag hétfő reggel 6-tól indítják újra. A helyzet függvényében azonban elképzelhető, hogy nem teljes kapacitással, csak korlátozott üzemmódban működik majd a gyár - tette hozzá Ruska Viktória.</p>

A Suzuki dolgozói a kiesett napok idejére megkapják az alapbérüket, a hazaszállításukról céges buszok gondoskodnak. A gyár egyébként óránként 4500 köbméternyi földgázt használt fel.

Az orosz-ukrán gázvita miatt kedden délután fél négykor állt le az Ukrajna felől érkező magyar gázimport. Emiatt kedden este fél kilenctől az I-es kategóriájú korlátozás lépett érvénybe. Ez azokat az óránként legalább 2500 köbméternyi gázt használó ipari üzemeket érinti, amelyektől technológiai károsodás nélkül elvehető a gáz, és nem tartoznak a kommunális fogyasztók - például kórházak - közé. Szerda reggeltől a II. kategóriás fogyasztás korlátozás is életbe lépett Magyarországon, ami az óránkénti 500-2500 köbméternyi gázt felhasználó, nem kommunális érintettségű cégeket érinti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!