Nyíregyháza Rally – Egy ponton múlt a bajnoki cím

Akt.:
A szombati első gyorsot a második helyen záró Turánék nyerték
A szombati első gyorsot a második helyen záró Turánék nyerték - © Fotó: Turán Motorsport
Nyíregyháza – Hadik András elképesztő csatában, az utolsó méterekig tartó küzdelemben nyerte meg a Nyíregyháza Rally-t, s pályafutása során először elhódította az abszolút bajnoki címet is.

Tíz szakaszt nyert meg

A verseny 17 szakasza közül tízet megnyert, s futamgyőzelméhez kétség sem férhetett, ám az a furcsa helyzet állt elő, hogy neki nem volt elég csak magát a versenyt megnyerni, mert a szezon közepi nullázásokkal megnehezítette a saját dolgát, így Turán Frigyessel szemben nyolcpontos hátrányban kezdte a futamot.

– Nekünk nem volt elég szimplán nyerni, hanem meg kellett nyerni az egyik napot – ez vasárnap megtörtént – és még a power stage-et is, ugyanis mindkettőért pluszpontok járnak – vázolta a helyzetet a verseny hivatalos honlapján Hadik, aki Deák Attilával lett bajnok.

– Az utolsó szakasz rajtjához úgy álltunk oda, hogy tudtam, fekszik nekünk ez a pálya, és nyerhetünk, ugyanakkor persze ott motoszkált a fejemben, hogy nehogy hozzáérjünk egy lassítóhoz, mert az azért kapott büntetés elronthat mindent. Kilencvenkettőben kezdtem a pályafutásomat egy Trabanttal, úgyhogy jó néhány éve várok erre a napra. Nagy álmom vált valóra, elképesztően jó érzés.

A legtöbbször álltak dobogóra

A bajnoki címért Turán Frigyes és Bagaméri László ugyanúgy mindent megtett, mint Hadik, de természetesen ő is tudta, hogy a végén csak egy bajnokot avathatnak. Végül, ha egyetlen ponttal is, de ő maradt le az elsőségről.

– Fantasztikus verseny volt, nincs miért sajnálkozni – mondta Turán, aki a pénteki városi gyorsaságin megpördült, az azt követő két napon viszont elképesztő küzdeni tudásról tett tanúbizonyságot. – Szerintem jól versenyeztünk, a navigátorom fantasztikus teljesítményt nyújtott, jó csapatunk van, és rengeteg szurkolónk. A bajnoki címről ugyan egy ponttal lecsúsztunk, de az idén mi álltunk a legtöbbször dobogón és nagyon jó meccs végén lettünk másodikok.

A bajnokság és a verseny harmadik helyén a futamot az összetett pontverseny éléről kezdő Vincze Ferenc végzett. A fiatal pilóta nagy lehetőség kapujában állt ezen a hétvégén, de korából és tehetségéből adódóan aligha ez volt az utolsó esélye.

Csak úgy zengett az erdő…

A magyar pályákra kilenc év után visszatérő ifj. Érdi Tibor – aki ötödikként ért célba – is azt emelte ki, milyen jó érzés volt, hogy „zengett az erdő”, amikor lapjával érkezett meg egy-egy kanyarba.

Arra mindenképp jó volt ez a verseny, hogy ifj. Érdi tapasztalatokat szerezzen a zempléni pályákról – ez biztosan nagy hasznára lesz jövőre, amikor ugyanezeken a gyorsasági szakaszokon már nem csupán a magyar bajnoki, hanem az Európa-bajnoki mezőnnyel is összemérheti gyorsaságát.

KM


Zséda az elektromos autók nagykövete
Nyíregyháza - Pénteken az I. Nyíregyháza Rally vendégeként Nyíregyházán járt Zséda. Totálisan felforgatta a város életét a ralibajnokság pénteki futama, amely 13 órától egészen az esti órákig tartotta izgalomban az autósport szerelmeseit és a kíváncsi érdeklődőket. Nemcsak a neves pilótákkal találk...
Nyíregyháza - Szombaton és vasárnap a hegyek között száguldoznak a versenyzők. Pénteken délután fél ötkor már nagyon sokan álltak a szalagok mellett, pedig hol volt még a versenye. Szemmel láthatóan lázba hozta a nyíregyháziakat a nagy durranás, az I. Nyíregyháza Rally. Annak is a nyitónapja, a pén...
Nyíregyháza - A ködös szürkületben Nyíregyháza utcáin már javában dübörögtek a lóerők, mikor a Városházán a sajtó képviselői előtt szenzációs bejelentést tett Jean-Baptiste Ley. Az ERC koordinátora elmondta, hogy a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) előzetes versenynaptárában szerepel a nyíregyház...