Nyíregyháza – DVTK 2-2 (1-2)

Nyíregyháza – DVTK 2-2 (1-2)
A nagy rivális DVTK-t fogadta a Nyíregyháza Spartacus FC szombaton este. Mindkét csapat nyerhetett volna, de végül megosztoztak a pontokon.            


EDZŐI SZEMMEL

A két csapat játékosai barátságosan kezeltek egymással, majd mindkét gárda kivonult szurkolóikat köszönteni. A levonuló játékvezetők szitkot kaptak és pár szotyis zacskót.

Vége a meccsnek!

92. perc: Vranesevics húzta az időt, majd Stanic bal oldlai szabadrúgását Perényi lábáról szögletre pattant a labda. Stanic laposan iívelt be, felszabadítottak a hazaiak.

91. perc: A diósgyőri szurkolók már fáklyával, füsttel ünnepelnek.

Letelt a 90 perc, 2 perc hosszabbítás kezdődött.

90. perc: Szabadrúgás 28 méterről, Miskolczi fölé lőtt.

88. perc: Ismét Goia, az előrehúzódó védő kissé hosszan fejelt Dosso elé, a labda kicsúszott az alapvonalon túlra.

87. perc: Goia 25 méterről lőtt mellé-fölé.

85. perc: Vendégszababrúgás a Szapri térfelének közepéről, a diósgyőri védők is előre mentek, végül Milicic fejelt, de nem a kapura, oldalra.

83. perc: Nyom a Szpari, Perényi bal oldlai beívelés hosszúra sikeredett.

82. perc: Pintér remek labdát adott Hommának, aki elől  10 méterre a kapujától Lazareanu bravúrral mentett.

81. perc: Homma rántotta vissza Miskolczit a 16-os vonalán belül, vagy kívül? A hazaiak büntetőt reklamáltak, Bede konzultált asszisztensére, végül csak szabadrúgás lett a vége.

80. perc: A vendégdrukkerek közül jópáran nem a meccsel foglalkoznak, ahnem egymással. Nagy a Szpari nyomása, a vendégek csak védekeznek, azt hősiesen.

78. perc. A megsérült Ahodikpe helyére Bokros állt. Miskolczi bal oldali szögletét a rövid sarokból öklözte ki Köteles.

76. perc: Ismét Dosso ügyetlenkedett a 16-oson belül.

75. perc: Apostu passzolt Dosso elé, aki belépett a 16-oson belülre amikor felszedték az ütőjét, ám elmaradt a büntetőt. A vendégszektorban ismét megy a bunyó.

72. perc: Újabb balhé a mintegy nyolcszáz vendégszurkoló között. Közben vendégbedobás a Szpari térfelén, Gohér a tizenegyes pontig dobta a labdát, eredménye nem volt.

71. perc: Miskolczi jobb oldali szöglete után Hegedűs egy vendégvédőbe lőtt, újabb korner. Ezt Goia mellé fejelte. Ez volt  a hazaiak tizedik szöglete.

69. perc:  Ramost Dosso váltotta a hazaiaknál, közben szabadrúgáshoz készülődött Miskolczi, ám balról a a védőkbe lőtt.

67. perc: Homma kapott remek labdát a leshatáron, a partjelző felemelte a zászlaját, a talán joggal reklamáló diósgyőri pedig sárgát kapott.

66. perc: Csere a vendégeknél, Szabó Viktort Duska Vranesevics váltotta. Megy a hangpárbaj a drukkerek között.

GÓL!65. perc: Sevel bal oldalról lőtt egy szabadrúgást a védőkbe, a labda Miskolczi elé került, aki 28 méterről óriási gól lőtt a jobb sarokba, 2-2.

63. perc: Miskolczi jobb oldali szögelet után szabálytalankodtak a hazaiak, majd cseréltek a hazaiak, Sevel jött be Bárányos helyére.

60. perc: Homma harcolt ki egy szögletet, balról Stanic ívelt középre, Hegedűs magabiztosan fejelte mezőnybe a labdát.

59. perc: Így nehezen változik majd az eredmény. A hazaiaknál luxusnak tűnik a két belső védő, talán lehetne kozkáztatni és becserélni egy támadót.

58. perc: Hősiesen védekezik a Diósgyőr, a hazaiak nem mozognak eleget elől, így nehéz lesz. Ráadásul kétszer is lesre futott akciójuk.

56. perc: Bárányos jobb oldali beadását a védők röviden fejelték ki, Hegedűs 24 méteres kapáslövése mellé szállt.

54. perc: Cseréltek a vendégek, Lipusz Norbertet  Homma Kazuo váltotta.

53. perc: Ramos balról adott be, Apostu nem érte el fejjel a labdát.

52. perc: Ezúttal Bárányos adott be jobbról, a labda éppen hogy elsuhant Ramos feje előtt, majd Perényi lőtt mellé.

51. perc: Jobbszárnyon támad a Szpari, Zabos beadása majdnem meglepte Kötelest.

50. perc: Saját térfelére húzodott a diósgyőri csapat, csak Szabó Viktor tanyázik elől.

49. perc: Zabos jobb oldali beadása hiába szállt Apostu felé, lest intett az asszisztens.

47. perc: Megelőlegezett örömtűz a hazai B-középnél. Vendégtámadás: Lipusz hosszan kapta a labdát, amit Lazareanu felvett.

Kivonultak a csapatok, a hazaiaknál Belényesit Miskolczi váltotta, elkezdődött a második félidő.


Soha rosszabb meccset! Az első félidőre nem lehet panasza a nézőknek, hiszen élvezetes, lüktető volt a játék nés mindkét kapu előtt akadtak helyzetek. Hazai szempontból bosszantó, hogy két pontrúgással, szinte ugyanolyan szitucáiókban kapott gólt a hazai csapat, ami persze dícséri a vendégeket, akik nyiltan játszottak, aminek meg is lett az eredménye.

Később visszaálltak és kontrákkal próbáltak operálni, amire meg is volt a lehetőségük. Aztán jött a piros, amit lehet, hogy túl szigorúan mutatott fel Bede, persze látta, hogy pontosan mi is történt. A kiállítás nehéz helyzetbe hozta a diósgyőrieket, aiiknek így már csak a kontra maradt. A hazaiak mezőnyfölényben játszottak és volt is lehetőség az egalizálásra.


Vége az első félidőnek!

Hosszabbítás: Sebők Vilmos vágta fel Sztojokovot, sárgát kapott!

45. perc: 25 méteres hazai szabadrúgás: Hegedűs állt a labda mögé, majd jobbal fölé csavart.

43. perc: Pintér vágta fel Hegedűst, a 25 méteres szabadrúgást gyorsan elvégezték a hazaiak, eredmény nélkül. Viszont egyre paprikásabb a hangulat a pályán, jól fog jönni a szünet.

40. perc. Ramos csúszott össze Kötelessel, a vendégkapust ápolni kellett.

39. perc: Lipusz ugratta ki Szabó Viktort, ám a piros cipős diósgyőri lesen volt.

39. perc: Mboussi és Szabó Viktor szólalkozott össze, Bede békített.

37. perc: Beindult a lapinvázió? Ramos kapott sárgát.

KIÁLLÍTÁS! 34. perc: Tóth a térfele közepén lekönyökölte Hegedűst, Bede azonnal villantotta a pirosat. A hazai szurkolók kifütyülték a vétkest. Bede talán túl szigorú volt, közben balhé van a vendégszektorban.

33. perc: Élvezetes a játék, bármelyik csapat bármikor képes lehet gólra. Zabos jobb oldali beadását Apostu 14 méterről az egyik védőbe fejelte, majd nem sokkal később 17 méteres lövése pattan szögletre.

31. perc: Hazai kontra végén Sztojkov 14 méteres lövését bravúrra tenyerelte szögtelte Köteles. A beívelés nem okozott gondot.

29. perc: Bárányos újabb kornere átszállt a hosszú oldalra, Sztojkov próbálkozott lövéssel, ám leperdült lábáról a labda. A vendégkontránál Lipusz a 16-oson belül egy csel után lőtt, Lazareanu bravúrral hárított szögletre. Gohér újabb beívelését Goia fejelt ki.

28. perc: Bárányos jobb ollai szöglete után nagy volt a vihar a vendégkapu előtt, majd újabb korner következett

27. perc: Pintér vágta fel Ramost a felezővonal környékén, ám Bede beérte szóbeli fedéssel.

25. perc: A nyilt sisakos játék után visszaállt a Diósgyőr, magára húzva ezzel a házigazdákat. A kontrákban bíznak.

24. perc: Milicic vágta fel Apostut, amiért sárgát kapott. A 35 méteres szabadrúgást Bárányos ívelet a kapu elé, de hárítottak a diósgyőriek.

22. perc: Lüktető, izgalmas a játék.

22. perc: Vendégkontra a bal oldalon, ám Szabó Viktor rosszul passzolt középre.

20. perc: Barányos passzolt Perényihez, beadását Milicic majdnem a saját kapujába fejelte. A szöglet nem volt veszélyes.

GÓL!  19. perc: Szépítés. Ramos ível középre, Sztojkov fejjel megcsúsztatta a labdát, Apostu pedig a rosszul kilépő Köteles mellett elhúzta a labdát és 4 méterről az üres kapuba gurított, 1-2!

18. perc. Újabb füst, boldog diósgyőri drukkerek. Majd Belényesi a jobb összekötő helyéről, 22 méterről bedobásra lőtt!

GÓL!  16. perc: Veszélyes vendégszögletek, előbb balról, majd jobbról. Utóbbit Gohér remekül csavarta Tóth Mihály fejére, aki öt méterről nem hibázott fejjel, 0-2! Megismétlődött az első találat előtti jelenet.

16. perc: Bárányos jobb oldali szabadrúgása  után kontráztak a vendégek ám Lipusz elügyetlenkedte a ketten az egyre akciót.

14. perc: Próbálkozik a Szpari, főként Bárányos aktív, ám Sebőkék állják a sarat. A pálya igen csúszik…

11. perc: Bárányos passzolt Perényi elé, aki betört a 16-oson belülre, lövése Ahodikpe kezéről pattant az alapvonalon úlra. A szögletnél megdobálták Bárányost.

10. perc: Az első hazai szöglet, Bárányos jobb oldali ívelését felszabadították a vendégek, a labda Perényi elé került, aki majd 30 méterről gyengén mellé lőtt.

9. perc: A vezetés birtokában higgadtan paszsolgatnak a diósgyőriek, a Szparit láthatóan megfogta a találat.

7. perc:  Örömtűz a vendégszektorban, majd örömfüst a pályán. A hazaiak igen elaludtak a kornernél…

4-5. perc: Az első “lövés”: Lipusz, 30-ról lőtt nagyon melllé. Nem sokkal később már nagy helyzet, Tóth Mihály 10 méteres fejesét Lazareanu szögeltre tornázta. A korner után voltak izgalmas pillanatok a hazai kapu előtt, majd újabb szöglet és GÓL: Gohér beívelését Boris Milicic 5 méterről fejelte a hálóba! 0-1!  Nézze meg az első gól videóját: 

3. perc: Miként az várható volt, csúszkálnak a játékosok, nem lesz könnyű dolga Bedének. Alig van a labda a vendégeknél….

1. perc: A hazaaik fél percig saját térfelükön passzolgattak, majd átkerült a labda a másik térfélre.


18:00: Apróbb módosítás, a nem fedett ülőhelyekből négyen ülnek, időnként állnak. Mintegy öt ezer néző előtt kivonultak a csapatok, a hazaiak piros kékben, a vendégek feketében játszanak. És elkezdődött egy szülinapi kezdőrúgás után nyíregyházi indítással!

17:52: Durrannak a petárdák, élesre hangolódnak a drukkerek. Mint ismert, a diósgyőrieknél edzőváltás történt, az új mester Sisa Tibor, aki ugyan itt van a meccsen, de az öltözőbe nem ment be, nem akarta megzavarni a a Debrecen elleni (ez “csak” Ligakupa volt) győztes csapat hangulatát. A fedett lelátók majd megteltek, az ülőhelyek üresek. Az állóban pedig a „B-közepesek”.

17:40: Újabb két busznyi vendégszurkoló érkezett az állomásról. A diósgyőriek közül sokan kocsikkal is jöttek, és már a városba betérve belefutottak rendőri ellenőrzésbe, pedig maga a meccs nem kiemelt kategóriájú. Közben az eső szakad, így bizonyára kemény derbire van kilátás.

17:32: Felkapcsolták a reflektorokat, a csapatok már elkezdték a bemelegítést. Az élvonalban ez lesz a tizedik Nyíregyháza SpartacusDiósgyőr összecsapás, a diósgyőriek vendégként még nem nyertek, három ikszre futotta erejüket.

Fokozódott a hangorkán, egymásnak feszült a két szurkolótábor, szerencsére csak decibelcsata folyik.

17:06: Csak esik, esik és esik! Ez bizony esős rangadó lesz. Lassan gyülekeznek a szurkolók a Városi Stadionba, ahol hatkor kezdődik a nagy derbi, a SzpariDiósgyőr élvonalbeli rangadó.

A vendégszurkolók egy csoportja már elfoglalta a helyét a vendégszektorban és elkezdődött a hangcsata, amely nem irodalmi nyelven folyik. Bede játékvezető az imént ellenőrizte a pályát kollégáival, bizony kicsit csúszik a fű.

Az öltözőben kellemes a hőmérséklet. A gyúrószobában igazi nagyüzem van. Jáccó, azaz Nagy István Lazareanut, Zákány László pedig Sztojkovot gyúrta. Kiben lesz gól? – Akár egy védőben, mondjuk Hegedűsben (akkor lépett be) – mondta Zákány.

Bárányos a vendégöltözőbe köszönt be régi ismerőseihez, mindeki igyekszik levezetni a feszültséget, hiszen ez valóban nagy meccs lesz.


Jegyzőkönyv

Labdarúgó Soproni Liga, 10. forduló:

Nyíregyháza Spartacus FC - Diósgyőri VTK 2-2 (1-2)

Nyíregyháza, 5000 néző, v.: Bede (Ring, Tóth).
Nyíregyháza Spartacus FC: Lazareanu – Belényesi, Mboussi, Goia, Perényi – Zabos, Hegedűs, Ramos, Bárányos – Apostu, Sztojkov. Klubmenedzser: Révész Attila.
Diósgyőri VTK: Köteles – Lakatos, Sebők Vilmos, Milicic, Gohér – Ahodikpe, Pintér, Stanic, Lipusz – Tóth Mihály, Szabó Viktor. Megbízott edző: Benczés Miklós.

Csere: Belényesi helyett Miskolczi a szünetben, Lipusz helyett Homma az 53., Bárányos helyett Sevel a 62, Szabó Viktor helyett Vranesevic a 65., Ramos helyett Dosso a 62., Ahodikpe helyett Bokros a 77. percben.
Gólszerző: Milicic (0-1) az 5., Tóth (0-2) a 16., Apostu (1-2) a 19., Miskolczi (2-2) a 65. percben
Sárga lap: Milicic a 24., Ramos a 36., Sebők a 45+2., Homma a 67. percben.
Kiállítás: Tóth Mihály a 34. percben