Nyírbátori FC – Reggelig is tarthatott volna a hétvégi bajnoki

Nyírbátori FC – Reggelig is tarthatott volna a hétvégi bajnoki
© Illusztráció: KM-archív
Nyírbátor – A Nyírbátor minden helyzetet kihagyott a rutinos DEAC ellen.

Az NB III. előző hétvégi fordulójában a Nyírbátor 3–0-ra kikapott a DEAC– tól. Az eredmény sokkal nagyobb különbséget mutat, mint amekkora a pályán volt.

– Nem a megbeszéltek szerint kezdtük a találkozót, már a mérkőzés elején volt a debrecenieknek két nagy gólszerzési lehetőségük – értékelt Szilá­gyi Krisztián, a nyírbátoriak edzője.

Hiába a sok helyzet

– Ezt követően az egész mérkőzésen óriási labdabirtoklási fölényben játszottunk, de a nagyon szervezett és fegyelmezett DEAC védelmét nem sikerült feltörnünk. Az sem könnyítette meg a dolgunkat, hogy már a harmincharmadik percben hátrányba kerültünk, ráadásul egy teljesen szabályos szerelést fújtak le a sporik, a vendégek abból a szabadrúgásból szerezték meg a vezetést. Ez felborított mindent, onnantól kezdve mennünk kellett az eredmény után – folytatta a tréner.

A debreceniek rutinosan kihasználták, hogy előnyben futballoznak, de a rossz bátori helyzetkihasználás is segítette őket.

– Próbáltunk ritmust váltani, megújulni, rengeteg helyzetet kialakítottunk. Visszajöhettünk volna a meccsbe, de a befejezésekbe mindig hiba csúszott, ezen a mérkőzésen, ha reggelig játszunk, akkor sem tudtunk volna gólt szerezni. Ellenben ők kontrákból mindig a megfelelő megoldást választották – tette hozzá Szilá­gyi Krisztián.

A nyírbátoriakra a folytatásban sem vár könnyebb feladat, a következő fordulóban a tabella második helyén álló Szolnokhoz látogatnak.

MK