Egy vérből valók vagyunk!

2019.06.20. 11:00

A jótékonysági futáshoz akárki csatlakozhat

Miskolc belvárosa is a helyszíne az Egy vérből vagyunk! mottót viselő hatnapos jótékonysági futásnak.

Bárki csatlakozhat

Sátoraljaújhely, Sárospatak és Szerencs után a borsodi megyeszékhelyre június 24-én, hétfőn érkeznek a futók, akikhez csatlakozik Deák-Bárdos Mihály Európa-bajnok, ötszörös vb-ezüstérmes, négyszeres olimpikon birkózó, a Miskolci Sportiskola szakmai vezetője, és ugyancsak csatlakoznak a Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola diákjai is.

Felkért ultrafutók

A futás véradással egybekötött jótékonysági esemény: az 500 kilométeres távot felkért ultrafutók teljesítik. Az akció célja az, hogy minél szélesebb körben felhívja a figyelmet a véradás fontosságára, és egyben segítsen a kárpátaljai Szent Mihály Gyermekotthonon. A futók a megadott ponton való csatlakozás után annyit futnak, amennyit fizikai felkészültségük megenged vagy amennyit szeretnének. A futók bolyban, záró-, kísérőautó előtt haladnak. Csak azok a futók tekinthetők a jótékonysági futás résztvevőinek, akik nem szakadnak le a bolytól.

Hétfőn érkezik

A mezőny azonos sebességgel halad, a tempó 5.30–6.30 perc/kilométer. Az Országos Vérellátó Szolgálat megbízásából szervezett futás június 21-én, pénteken kezdődik a Vereckei-hágónál, ahonnan Rát–Kisszelmenc–Nagyszelmenc–Nagykapos–Sátoraljaújhely–Sárospatak és Szerencs érintése után a mezőny június 24-én, hétfőn érkezik meg a miskolci Fonoda utcába, ahonnan a Megyeházáig fut. A véradás 14.00 órától lesz a Városháza 1. szám előtt.

A „karaván” később Miskolcról Eger felé veszi az irányt, és június 26-án Budapesten fejezi be vállalását. A pápai áldás alatt megvalósuló esemény fővédnöke Herczeg Anita, Áder János köztársasági elnök felesége.

A megyei csatlakozási pontok

Június 23., vasárnap

15.10: Sátoraljaújhely, határátkelő

16.40: Sárospatak, posta

Június 24., hétfő

9.30: Szerencs, belváros, Rákóczi utca, Ondi út

13.30: Miskolc, Fonoda utca, 3-as főút

14.00: Miskolc, Megyeháza

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!