Nyírbátori FC – Mintha mi sem történt volna az ősszel

Akt.:
Katona György remeklésére magasabb osztályban is felfigyeltek
Katona György remeklésére magasabb osztályban is felfigyeltek - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírbátor – A nyírbátori játékosok jó hangulatban vetették bele magukat a munkába.


Noha a fél éve gyűrűző, anyagi gondot okozó ügy végére hivatalosan még nem került pont, egyre közeledik a megoldás, így az NB III. 8. helyén telelő Nyírbátor, ha csúszással is, de végre megkezdhette a felkészülést a március 3-ai rajtra.

– A héten elkezdtük az edzéseket, minden nap tréningezünk, hétvégén aztán egymás közötti edzéssel zárjuk ezt a hetet – avatott be a felkészülés részleteibe Szilágyi Krisztián, a csapat edzője. – Az elkövetkezendőkben is minden hétköznap edzünk, kivéve azokon a heteken, amikor két felkészülési meccset játszunk.

Hat meccs a programban

A bátoriak a Hajdúböszörménnyel találkoznak először, majd „osztálytársak” következnek, sorrendben a Tállya, a Füzesgyarmat és a DEAC. Később a román harmadosztályú Nagybányával mérkőznek, főpróbaként egy szlovák másod-, vagy harmadosztályú együttessel játszanak, a mérkőzés még szervezés alatt áll.

– Az első edzés rendben volt – folytatta a tréner. – A játékosok a szünetben sem álltak le, a legtöbben kispályáztak. Jó hangulatban, jó ritmusban telt a gyakorlás. A múlt héten tartott csapat-összejövetelen a polgármester biztatóan beszélt a pénzügyi helyzetről, ennek hatása érződött a fiúkon. Semmilyen nyoma nem látszott az elmúlt fél évnek.

A második vonalból hívják

Mint arról korábban beszámoltunk, Reznek Donát Taksonyban, Bernáth Martin Sényőn folytatja a pályafutását és a tíz találatával házi gólkirály Katona Györgynek is képlékeny még a sorsa. Az éppen tegnap 31 évessé lett csatár közel áll a megállapodáshoz az NB II.-es Kazincbarcikával. Enyedi Szabolcs, a nyírbátori együttes vezetőségi tagja elmondta, Katona szeretne még magasabb szinten futballozni, amennyiben a játékos meg tud egyezni a Barcikával, úgy bármekkora érvágás is, de a klub nem gördít akadályt a távozása elé. Az eligazoló futballisták pótlásán dolgozik az egyesület.

MKTovábbi hírek a Sport kategóriából