Nyírbátori FC – Még szívesen nézte volna tovább a meccset

Csernák Martin gólja szárnyakat adott a nyírbátori csapatnak
Csernák Martin gólja szárnyakat adott a nyírbátori csapatnak - © Fotó: Dodó Ferenc
Nyírbátor – Eldőlt, hogy a gyöngyösi győzelemmel matematikailag is bennmaradt a nyírbátori csapat.

Volt olyan szakasza a tavaszi szezonnak, amikor nehéz befejezés ígérkezett a Nyírbátori FC számára az NB III-ban, ám az egyetlen harmadosztályú szabolcsi futballcsapat végül a szombati, gyöngyösi győzelmével (1–0) matematikailag is biztossá tette a bennmaradását.

– Nagyon büszke voltam a játékosokra, ennyire felnőttként még nem láttam őket futballozni – mondta Ambrusz Árpád, a bátoriak edzője. – Olyan érzésem volt a lefújáskor, kár, hogy véget ért a meccs, mert még szívesen néztem volna, holott akadtak azért izgalmak. Éretten, fegyelmezetten játszottunk, többségében nálunk volta a labda, helyzeteket is inkább mi alakítottunk ki, a Gyöngyös pontrúgások után tudott csak veszélyeztetni. Számunkra a döntetlen sem lett volna rossz eredmény, mert akkor csak gólkülönbséggel tudtunk volna még bajba kerülni, de a hajrában egy gyönyörű támadás során Szabó Roland végigszlalomozott a pályán, beadásából pedig Csernák Martin feltette a koronát az egész meccsen nyújtott teljesítményére. Ezen a meccsen kiderült, hogy mindenkire lehet számítani, hiszen pihentettem játékosokat azok közül, akiket négy sárga lapjuk miatt eltiltás veszélyeztetett, de az ilyen módon csapatba kerülő játékosok is jó teljesítményt nyújtottak.

A bátoriak számára még egy meccs van hátra a tavaszból, hiszen az utolsó fordulóban szabadnaposak lesznek. Előtte vasárnap a Tiszafüredet látják vendégül.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek