Nyilvánosságra hozza radikalizmuskutatásának dokumentumait a Political Capital

Budapest – A radikalizmuskutató projekt keretében készített minden elemzését és tanulmányát nyilvánosságra hozza honlapján a Political Capital – közölte az intézet hétfőn az MTI-vel, válaszul arra, hogy Németh Szilárd fideszes képviselő a szocialista kormányok és a PC közötti szerződéseket támadta az Országgyűlés hétfői plenáris ülésén.

“Gyurcsány Ferenc kormánya kifizetőhelynek használta a titkosszolgálatokat, amelyek 190 milliói forintért rendeltek tanulmányokat a Political Capitaltól, de sajtóhírek szerint a szocialista kormányok legalább 17 milliárd forintnyi közpénzt költöttek közvélemény-kutatásra, kommunikációs és tanulmánykészítési megbízásokra” – mondta.

Közleményében a Political Capital tudatta: továbbra is követeli a teljes nyilvánosságot, hogy “megcáfolhatóvá váljon minden hazugság”. A PC megjegyezte: arra számít, hogy a következő hetekben-hónapokban napvilágra kerülő, “a kormány számára kínos korrupciós ügyek és politikai botrányok eltussolásához is visszaél majd a kormányoldal” a cég nevével.

A Political Capital jó hírnevének megsértése miatt jogi lépéseket tesz mindazon politikusok és sajtóorgánumok ellen, amelyek valótlanságokat terjesztenek róla – írták.

A Political Capital felszólította “a kormányoldal politikusait, hogy fejezzék be azt az átlátszó gyakorlatot, hogy korrupciógyanús ügyek miatti figyelemeltereléshez használják fel az intézetet”.

– MTI –