Nyilvános a MeH munkatársainak fizetése

Budapest – Az adatvédelmi biztos ajánlása lapján a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) nyilvánosságra hozta a Miniszterelnöki Kabinet márciusban kinevezett munkatársainak fizetését – derül ki a Kormányszóvivői Iroda közleményéből.

Az adatok a MeH honlapján olvashatóak.

A miniszterelnöki kabinetfőnök-helyettes, Pimper Richárdszakállamtitkárként bruttó 854 500 forintos fizetést kap havonta. Baráth Péterkommunikációs főigazgató, Kirsch Zsuzsa marketingkommunikációs igazgató, Rózsa GyöngyiPR-igazgató és Tóth András, a kabinet szakpolitikai igazgatója közszolgálati jogviszony keretében, politikai főtanácsadóként látják el munkájukat; illetményüket és juttatásaikat a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény szabályozza, fizetésük egységesen havi bruttó 900 000 forint.

Az ügy előzménye, hogy egy internetes portál többszöri kérésre sem adott tájékoztatást a MeH az üzleti szférából érkezett szakemberek fizetéséről, ezért a portál az adatvédelmi biztoshoz fordult. Péterfalvi Attila állásfoglalásában kifejtette, hogy kérésre igenis közölni kell a kért adatokat.