Nyilvános a MeH munkatársainak fizetése

Az adatvédelmi biztos ajánlása lapján a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) nyilvánosságra hozta a Miniszterelnöki Kabinet márciusban kinevezett munkatársainak fizetését – derül ki a Kormányszóvivői Iroda közleményéből. Az adatok a MeH honlapján olvashatóak.

A miniszterelnöki kabinetfőnök-helyettes, Pimper Richárd szakállamtitkárként bruttó 854 500 forintos fizetést kap havonta. Baráth Péter kommunikációs főigazgató, Kirsch Zsuzsa marketingkommunikációs igazgató, Rózsa Gyöngyi PR-igazgató és Tóth András, a kabinet szakpolitikai igazgatója közszolgálati jogviszony keretében, politikai főtanácsadóként látják el munkájukat; illetményüket és juttatásaikat a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény szabályozza, fizetésük egységesen havi bruttó 900 000 forint.

Az ügy előzménye, hogy egy internetes portál többszöri kérésre sem adott tájékoztatást a MeH az üzleti szférából érkezett szakemberek fizetéséről, ezért a portál az adatvédelmi biztoshoz fordult. Péterfalvi Attila állásfoglalásában kifejtette, hogy kérésre igenis közölni kell a kért adatokat.