Sport

2014.12.03. 08:38

Ligakupa: közbeszólt az időjárás

Miskolc - Csupán jövőre rendezik meg a Ligakupa nyolcaddöntőjében a DVTK – Budapest Honvéd párharcot.

Miskolc - Csupán jövőre rendezik meg a Ligakupa nyolcaddöntőjében a DVTK – Budapest Honvéd párharcot.December, tél, borzalmas idő… Mindezek ellenére még három meccset tartalmaz(ott) a versenynaptár a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata számára ebben a hónapban. December 3-ra és 9-re Ligakupa nyolcaddöntőt, december 7-re pedig hazai bajnoki összecsapást a „tavaszi” második forduló keretében. Miskolcon hétfőn egész nap esett az eső, kedd hajnaltól délig pedig kisebb-nagyobb intenzitással hó, havas­ eső esett, így a centerpálya alkalmatlanná vált a soron következő, szerdán 18 órára kiírt Budapest Honvéd elleni LK-találkozó lebonyolítására. Mindezt a klub képviselői jelezték a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottságának, s ezzel együtt kérték, hogy ezen kilencven percet az egyik műfüves edzőpályán rendezhessék meg.

– A rossz pálya egy játszós csapatnak nem igazán kedvez, nekünk sem, de mi mit tehetünk? – tette fel ezt a költői kérdést Sivic Tomislav, a diósgyőriek vezetőedzője, amikor kora délután a stadionban megkerestük. – Nem én döntök arról, hogy lesz-e mérkőzés, és ha igen, akkor itt, benn, vagy máshol, az viszont szerintem fontos, hogy a játékosok testi épségét feleslegesen ne kockáztassuk.

Kedden nem érkezett írásbeli határozat a vb-től, információink szerint a testület ma határoz a meccs sorsáról. A hírek szerint – amit később a DVTK is közölt, hivatkozva a szövetség szóbeli tájékoztatására – ezt az összecsapást későbbre halasztják (nem rendezik meg a műfüves pályán), és az is biztosra jelenthető ki, hogy a kispesti visszavágóra sem kerül sor december 9-én, kedden – mindkettőre csak jövőre.

– Én is úgy tudom, hogy így lesz, s szerintem ez egy jó, ésszerű döntés – mondta az Észak-Magyarország újbóli megkeresésére kedden este Sivic Tomislav. – Mindenkinek az az érdeke, hogy a lehető legjobb körülmények között játsszunk, hogy a mérkőzések szakmailag értékelhetőek legyenek, és ne a külső dolgok játsszanak szerepet a továbbjutásban. A programunk így annyiban változott, hogy szerdán egy órakor találkozunk a játékosokkal és folytatjuk a felkészülést a nagyon fontos hétvégi bajnokira.

A bajnokság

Arról is kérdeztük a szakvezetőt, hogy a Ligakupát, címvédőként a bajnokság mellé, azonos polcra teszi, vagy egy szinttel lejjebb?

– Egyértelműen a bajnokság élvez prioritást, ebbe fektetjük minden energiánkat, vasárnap az Újpest ellen és a tavaszi tizenhárom meccsen is – hangzott Sivic Tomis­lav válasza. – A Ligakupában jussunk ameddig tudunk, de nem élet-halál kérdése…

ÉM-MI


Ligakupa: kedden történt

  • MVM-Paks – MTK Budapest 0-3 (0-3)
  • Győri ETO FC – Szigetszentmiklósi TK-Erima 1-2 (0-0)
  • Békéscsaba 1912 Előre – Nyíregyháza Spartacus FC 2-2 (0-2)
  • Dunaújváros PASE – Videoton FC 2-1 (2-0)
  • Pécsi MFC-Matias – Szombathelyi Haladás 0-0
  • Ferencvárosi TC – Újpest FC 4-1 (4-0)

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!