Friss hírek

2008.08.30. 08:28

Férfihiány Ausztráliában

<p>Ausztráliában a legújabb népszámlálási adatok szerint csaknem 100 ezerrel több független nő él mint férfi. A BBC információi szerint az országban korábban még soha nem jegyeztek fel hasonló hiányt férfiakból. A szociológusok úgynevezett "szerelmi térképeket" dolgoztak ki. Ezeken nyomon követhető a független nők és férfiak csoportjainak mozgása és eloszlása a kontinensenen.</p>

A férfihiány leginkább a tengerparti városokat érinti, ahová sok nő költözött a jobb életkörülmények miatt - míg a 20-30 éves férfiak nagy része inkább külföldre távozott, hogy ott keressenek maguknak munkát vagy utazgassanak. Így példáúl az északi Queensland állam Glenden nevű városában az arányok szerint egy szabad férfira 23 párkereső nő jut. A szociológusok szerint félő: a nemek arányának felborulása hosszútávú következményekkel járhat. 30 éve egyébként Ausztráliában még elegendő férfi élt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!