Nyílt napon tájékozódtak Miskolcon

Akt.:
Nagy volt az érdeklődés
Nagy volt az érdeklődés - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Az egyetemi képzésekkel, a laboratóriumokban folyó munkával ismerkedtek a középiskolások.

– Az érdekel leginkább, hogy hogyan lehet az egyetemre bekerülni, milyen a ponthatár, mi az elvárás. Védőnő szeretnék lenni – árulta el lapunknak Eszlári Helga, aki a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskolából jött el pénteken a Miskolci Egyetemre, ahol Ökumenikus Pünkösdi Nyílt Napot tartottak. Helga barátnője, Szabó Teodóra még nehezebb pályát választott, mentőtiszt szeretne lenni. Mivel Miskolcon nincs ilyen képzés, valószínűleg Pécsen folytatja majd a tanulást.

– Közösségi munka keretében ismerkedtem meg a mentők munkájával, és nagyon megtetszett. Anyáék is azt mondják, olyan pályát válasszak, ami leginkább érdekel – mondja Teodóra.

Huszár Gergőt viszont a gépészmérnöki képzés érdekli leginkább. Ő a Lévay József Református Gimnázium tanulója.

– Mindenképpen a műszaki pályák közül fogok választani, mert a reál tantárgyak mennek jól. Úgy tudom, a mérnököket keresik a vállalatok – teszi hozzá.

A pénteki Ökumenikus Pünkösdi Nyílt Napot a történelmi egyházak, a Miskolci Egyetemi Lelkészség, valamint a Miskolci Egyetem közösen szervezte. A rendezvényen 10 középiskola 700 diákja és 40 tanára vett részt.

– ÉM-HE –
hirdetés


hirdet�s