Nyílt nap az edelényi rendőrkapitányságon

A nyílt napon
A nyílt napon - © Fotó: police.hu
Edelény – Az Edelényi Rendőrkapitányság kisiskolások számára nyílt napot tartott.

Az Edelényi Szociális Szolgáltató Központ Család – és Gyermekjóléti Szolgálata általa szervezett táborban vakációzó gyerekek 2016. július 20-án 9 órai kezdettel látogatást tettek az Edelényi Rendőrkapitányságon, ahol Szabó Péter r. főtörzsőrmester kalauzolta végig őket.

Az érdeklődő gyermekek betekintést nyertek a rendőri munkába, valamint tájékoztatást kaptak arról, hogy egy esetleges veszélyhelyzet esetén hogyan tudnak segítséget kérni.

A program interaktív volt, amelynek keretén belül megtekinthették a csapatszolgálati védőeszközöket, a rendőri kényszerítő eszközöket, valamint belülről is megnézhették a rendőrautókat.

A gyermekek véleménye szerint különösen érdekes volt számukra a bűnügyi technikusi munka, amelynek bemutatása során mindenki hazavihette emlékként az egyik ujjáról készített lenyomatát, amelyet egy erre a napra készült papírlapon rögzítettek.

A program zárásaként a rendőrök a gyermekeknek a megyei balesetmegelőzési bizottság által biztosított apróbb ajándékokkal kedveskedtek.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –