Friss hírek

2010.10.13. 20:54

A spanyol kultúra része lesz a bikaviadal

<p>Spanyolországban a kormány tervei szerint a belügyminisztériumtól hamarosan a kulturális minisztérium hatáskörébe helyezik át a bikaviadalokat - jelentették be szerdán a legismertebb spanyol torreádorok azután, hogy Alfredo Perez Rubalcara belügyminiszterrel tárgyaltak Madridban. A torreádorok és a bikaviadalok szervezői valamint támogatói már évek óta szorgalmazták, hogy a rendezvényt a spanyol kultúra részévé nyilvánítsák. Az ország északkeleti részében található Katalónia tartományban Spanyolországban elsőként betiltották júliusban a bikaviadalokat - azután, hogy a fiesztát ellenző állatvédők kezdeményezésére 180 ezer aláírást gyűjtöttek össze a tradíció engedélyének megszüntetéséért.</p>

"Művészeknek tartjuk magunkat, és így támogatásért is folyamodhatunk majd a kulturális minisztériumhoz" - mondta José María Manzanares torreádor a belügyminiszterrel folytatott tárgyalás utáni sajtótájékoztatón. "Ígéretet kaptunk rá, hogy a viadalokat áthelyezik" a kulturális tárcához - tette hozzá az egyik legismertebb torreádornak tekintett Cayetano Rivera Ordonez.

Katalóniához hasonlóan egyébként a madridi régióban is aláírásgyűjtést kezdeményeztek a bikaviadalok betiltásáért az állatvédők, akik eddig már több mint 50 ezer szignót gyűjtöttek. A legutóbbi közvélemény-kutatások adatai szerint Spanyolországban egyre kevesebb embert érdekelnek a bikaviadalok. Főként a fiatalokat nem vonzza már az esemény, annak ellenére, hogy az arénák mindig megtelnek a fiesztákon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!