Nyílt levélben mondtak köszönetet Kiss Csabának, a leváltott színházigazgatónak

Kiss Csaba
Kiss Csaba - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – Nyílt levében mondtak köszönetet miskolci színpadvezetők a napokban leváltott színházigazgatónak, Kiss Csabának.

„Csakúgy mint sokakat a városban és környékén, a miskolci ifjúsági-és diákszínjátszással foglalkozókat is meglepetésként érte a hír, hogy felmentették Kiss Csabát, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatóját. Az amatőr színpadvezetők és játszóik tisztában vannak azzal, hogy nem feladatuk, és kellő belső információkkal sem rendelkeznek ahhoz, hogy erről a váratlan munkáltatói döntésről véleményt formáljanak, ugyanakkor mindettől függetlenül szeretnék ez úton is kifejezni köszönetünket azért, amit Kiss Csaba az elmúlt három évben a város színjátszásáért tett. Köszönjük, hogy megtörte a repertoárt hosszú évek óta uraló biztonsági és rutinszerű előadások sorozatát, s külön köszönet illeti azért, mert a városban ez idáig soha nem tapasztalt együttműködést épített ki a Miskolcon működő különféle amatőr-és diákszínjátszó csoportokkal.”

Az aláírók: Papp Zsolt, Székely Gabriella, Püspöki Péter, dr. Lukácsné Eisner Éva, Szűcsné Bottka Krisztina, Izsó Angelika, Szeszák Szilvia, Szűcs Tamás, Simonyi Zoltán.

ÉM-BA


Kiss Csaba: “A színháznak nem szabad kettészakadnia”
20.03.2015 | Miskolc – Miért kellett így távoznia Kiss Csabának a Miskolci Nemzeti Színház éléről? A történet, ahogyan ő látja. tovább »

Nézőpont: Bizalom
A polgármester kifejezetten népszerűtlen döntést vett magára, ráadásul olyan emberrel szemben, akinek a megválasztásáért annak idején a saját frakciójában is kész volt konfliktusokat vállalni. Aki az ő embere volt. Bujdos Attila írása. tovább »

Igazgatóváltás a színházban: „Csúcsosodtak a problémák”
Miskolc – Dr. Kriza Ákos: Ez volt az a pillanat, amikor utána kellett néznünk mélyebben, mi a történések rendje a színházban. tovább »

Megalapozott a színházigazgató visszahívása, állítják alkotótársai
Miskolc – A Miskolci Nemzeti Színház élén történt személyi változást a teátrum korábban megszűnt, ám csütörtöktől munkáját újfent folytató művészeti tanácsa a színház belügyének tekinti, a döntést megalapozottnak tartja. tovább »

Felmentették a miskolci színház igazgatóját
Miskolc – Kiss Csabát felmentették. Új vezetőt keresnek. A miskolci színházat átmenetileg Szabó Máté rendező vezeti. tovább »

Leváltották Kiss Csabát
Miskolc – Bizalomvesztéssel indokolta a polgármester a miskolci színház igazgatójának azonnali felmentését. tovább »

Váltás a miskolci színház élén – Fontos és szükséges, de nincs benne öröm
Miskolc – „A társulat szenvedte el, hogy a szülők haragszanak egymásra”. tovább »

Közlemény – Felmentették a Miskolci Nemzeti Színház ügyvezetőjét
Miskolc – A politika ne csináljon színházat, de ha a színházi szakma azt mondja, hogy a helyzet megérett a változtatásra, akkor változtatni kell – Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának közleménye. tovább »

Közlemény – Tiltakozik a Magyar Színházi Társaság Kiss Csaba tervezett menesztése miatt
Budapest – A Magyar Színházi Társaság megdöbbenéssel értesült arról, hogy Miskolc megyei Jogú Város közgyűlése a mai napon felmenteni készül Kiss Csabát, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatóját. tovább »

Rendkívüli közgyűlés – Váltás a miskolci színház élén
Miskolc – Visszahívták igazgatói tisztéről Kiss Csabát, a Miskolci Nemzeti Színház direktorát a miskolci közgyűlés szerdai rendkívüli ülésén. tovább »