Nyílt levél DVTK-ügyben Káli Sándornak

Nyílt levél DVTK-ügyben Káli Sándornak
A DVTK körüli egyesületek készek a szerepvállalásra, a segítség nyújtására.

Nyílt levelet tett közzé a Diósgyőri Labdarúgásért Baráti Kör Egyesület (DLBKE), amelynek címzettje Káli Sándor, Miskolc polgármestere. A levél aláírója a DLBKE elnöke, dr. Szűcs Ákos, aki többek között az alábbiakat fogalmazta meg: ,,2004 nyarától sorozatban váltották egymást a DVTK tulajdonosai, és bár személyükben nem kötődtek a Diósgyőrhöz, arra mindenkor figyelmet fordítottak, hogy portékájuk folyamatosan az NB I-ben szerepeljen, hiszen az így jelentett számukra értéket. Amikor tavaly Miskolc város tulajdonába került a klub, a diósgyőri közvélemény nagy várakozással tekintett a sikeres centenáriumi bajnoki év elé.”

A több mint félszáz bérletes szurkolót tömörítő DLBKE vezetője az említett levélben annak adott hangot, hogy ,,…a jelenlegi garnitúra szégyent hozott a Diósgyőrre. Szégyent a címerünkre, a piros-fehér színekre, a tradícióinkra, a centenáriumra, és szégyent Miskolc városára. Szurkolóink számára pedig elkeseredést, fásultságot, bánatot.”

A nyílt levélben egyértelműen leszögezték: ,,Változtatásokra van szükségünk!”, illetve arról is szó esik a Káli Sándornak címzett sorokban, hogy a ,,A klub körül mára kialakult morális és szakmai válság megszüntetése érdekében végre szerepet kell biztosítani azok számára, akiknek a Diósgyőr valóban egy életérzés, és ezt már a pályán és a lelátón is bizonyították. Kérem polgármester urat – mint e kérdésben kompetens személyt -, fontolja meg javaslatomat, hogy az önkormányzat a DVTK-t üzemeltető gazdasági társaság egy részét adja át az egykor kiemelkedő játékosok, legendák által alapított Diósgyőr100 egyesület, valamint a szurkolók által létrehozott Diósgyőri Labdarúgásért Baráti Kör Egyesület részére.”


Szóban

Arra, hogy miért fogalmazódott meg ez a javaslat, dr. Szűcs Ákos a következő szóbeli választ adta:

– Többek között azért, mert azt a tapasztalatot, amivel az öregfiúk rendelkeznek, nem lenne szabad parlagon hagyni, és a mi egyesületünkben is van sok olyan ember, közgazdászok, jogászok, akik tudtak volna eddig is, és tudnának a jövőben is segíteni. Nem azt mondom, hogy Oláh Ferinek, vagy mondjuk a mi egyik tagunknak kellene megmondania, hogy milyen taktikával küldje pályára a csapatot az edző, de van több olyan eleme a diósgyőri labdarúgásnak, aminek a sikerre viteléhez elkél a segítség, például az akadémiánál, a klubmenedzsment szintjén, de a szurkolókkal való kapcsolattartásban is. Ez utóbbiról annyit, hogy nagyon fáj, hogy a legutóbbi hazai meccsen, a Nyíregyháza ellen rendkívül kevesen voltunk a lelátón, és az is, hogy szurkolás sem volt. Az nem tartható fenn sokáig, hogy klubvezetés és szurkolók között ne legyen kommunikáció, mert a DVTK-nak, mint intézménynek mi is részesei vagyunk. És mint ilyenek, azt szeretnénk, ha nem mennének el mellettünk az események, hanem mi is hozzá tudnánk tenni valamint a DVTK szebb jövőjéhez. Éppen ezért vetettük fel, hogy a DVTK környékén lévő szervezetek is résztulajdonosai lehessenek a csapatot működtető gazdasági társaságnak, mondjuk 5-5 százalék erejéig. Abban az esetben is, ha az önkormányzat eladná a kft. többségi tulajdonrészét. Véleményünk szerint az önkormányzat cége a DFC Kft.-ben meglévő üzletrészét csak akkor adhatja el, ha olyan vevő van a láthatáron, aki tőkében erősebb a városnál, olyan ismertsége, vagyona van, ami garancia arra, hogy nem kerül veszélybe a gazdasági társaság finanszírozása. Ugyanis a DVTK-nál a szerencselovagok ideje lejárt, előttük nem szabad felnyitni a sorompót.


Diósgyőr100: Oláh Ferenc

A DLBKE elnöke által említett szervezet, a Diósgyőr100 egyesület elnökét is megkerestük, érdeklődésünkre Oláh Ferenc a következőket mondta: ,,Ahogy arra két héttel ezelőtt az Észak-Magyarországban Salamon József egykori csapattársam, barátom, egyesületünk elnökhelyettese is utalt: egyesületünk nyitott arra, hogy szerepet vállaljon a DVTK-nál, a klubot működtető gazdasági társaságban. De mivel nem gondoljuk magunkról, hogy csak az a tizenegynéhány fő tudna segíteni, aki jelenleg tagja az egyesületünknek, ezért ennek a létszámnak a bővítését tervezzük. Egy olyan nyitott egyesület működtetésében, egyesületi élet megvalósításában gondolkodunk, amelyhez bárki csatlakozhat, legyen az szurkoló, vagy éppen egy cég, mert azt szeretnénk, ha minél szélesebb társadalmi felhatalmazást kapna a Diósgyőr100 éppen aktuális vezetősége. Ugyanis a múltból tudjuk: ez a klub akkor volt sikeres, amikor a zömében saját nevelésű, illetve megyei kötődésű játékosokból álló csapata mögött, a háttérben erős létszámú pártoló egyesületi tagság támogatását élvezte.”


Már biztos: kiesett a DVTK

eszak | 2010.05.10 08:43
A Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának már matematikai esélye sincs a bennmaradásra.

DVTK: van tartozás a játékosok irányába

eszak | 2010.05.09 22:12
A szerdai bajnoki összecsapás után arról lehetett hallani, hogy a DVTK-nál nincs minden rendben anyagiak tekintetében, például a játékosok felé van bizonyos adósság.

Kedden lehet végleges

boon | 2010.05.07 15:36
Csütörtökön Tóth László – immáron újból sportigazgató – azt mondta, nagy valószínűséggel lesznek olyanok, akiktől már most elköszönnek a DVTK-nál; nem számolnak egyesekkel a hátralévő

A negyedik leggazdagabb érdeklődik?

eszak | 2010.05.06 23:16
Leisztinger Tamás – vagy cége – lehet a DVTK új tulajdonosa?

Milliárdos befektető érdeklődik a DVTK iránt

eszak | 2010.04.29 22:03
Nagy Béla, a DVTK-t működtető cég ügyvezetője volt csütörtökön délután a Borsod Online internetes portál vendége.

3 kérdés, 3 válasz: Oláh Ferenc

eszak | 2010.04.29 08:46
Három kérdés, három válasz a Diósgyőrről Oláh Ferenccel, a DVTK egykori játékosával.

3 kérdés, 3 válasz: Salamon József

eszak | 2010.04.27 15:27
Salamon József, a DVTK egykori labdarúgója, aki a legtöbb NB I-es meccsen játszott a Diósgyőr színeiben.

3 kérdés, 3 válasz: Vitelki Zoltán

eszak | 2010.04.28 11:33
Vitelki Zoltán, a DVTK egykori játékosa, a jelenlegi együttes pályaedzője.