Nyert a vendég Nyíregyháza az Albrecht-MVSC-MVSI ellen

Akt.:
MVSC-Nyíregyháza röplabdamérkőzés
MVSC-Nyíregyháza röplabdamérkőzés - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – A női élvonalbeli röplabda-bajnokság 13. fordulójában, vasárnap, hazai összecsapás várt az Albrecht-MVSC-MVSI együttesére.

Az összecsapás előtt egy nappal lapunk úgy értesült, hogy a miskolci zöld-fehérek egyik húzó játékosa, a 2-szeres válogatott Kovács Edina a mostani vendég nyírségiekhez igazolt. A 27 esztendős ütő – aki vasárnap civilben volt jelen a csarnokban – megerősítette ezen információnkat. Korábban már két MVSC-s is a szomszédvárhoz távozott, közülük ezúttal csak Sitkey játékára volt lehetőség, Kundrák ugyanis sérülés miatt a lelátón ült.

A találkozó első szettjében, 7-7-ig egymás mellett haladt a két alakulat, majd jobban összeállt a nyírségiek játéka, és hamar 9-16-ra léptek el. Ezt követően némileg fellángolt az MVSC, ami eredményben 13-19-et jelentett. Egy Kiss E.-Kocsis sánc még megérdemelte a tapsot, ám ez nem veszélyeztette a Fatum sikerét.

A házigazda kedvét mindez nem szegte, mert a második felvonás elején nem nagyon engedték elhúzni az összecsapásba hetedik helyen belemenő szabolcsiakat (4-6, 7-9, 11-12). Nyitásokban ekkor nem volt rossz a Vasút, amihez párosult egy-két szép megmozdulás, például Szajkó ütése, vagy Zsofnyák sarokba helyezett labdája. Ebben a szakaszban a vendégcsapat 3-4 pontnál többel nem tudott vezetni, ám 15-20-tól ismét érvényesült a nagyobb tudás.Egy darabig vezettek

A harmadik játszma a korábbiaknál is jobban indult zöld-fehér szempontból: a lányok odatették magukat, ahogyan kell, vezettek is 3-1-re, 5-2-re, valamint 9-6-ra is. Ekkor azonban Valdez állt a nyitóhelyre, aki csak úgy szórta a jobbnál-jobb szervákat, s ezekkel semmit sem tudott kezdeni az MVSC (9-16). Ekkortól már csupán pár egység jutott a pályaválasztónak, amely mindent megtett, ami erejéből telt, de végül egy óra alatt érvényesült a papírforma.

– ÉM-MI –


Jegyzőkönyv

Albrecht-MVSC-MVSI – Fatum-Nyíregyháza
0:3 (-16, -17, -15)

Miskolc, 70 néző. V.: Bátkai-Katona, Pőcze.

Albrecht-MVSC-MVSI: Kiss V., Kiss E., Zsofnyák, Szajkó, Kocsis, Nagy Zs. Edző: Kerekes Attila.

Fatum-Nyíregyháza: Sitku, Araujo, Sikos, Valdez, Ramdin, Vén. Csere: Tóth F. (liberó), Sitkey, Erdős Zs., Andrejkovics. Edző: Kőhalmi Richárd.

Kerekes Attila: – Gratulálok a lányoknak a mai teljesítményükhöz. Egy ilyen jó csapat ellen ilyen koncentráltan és ilyen lelkesen kell játszani. Minden kedves miskolci röplabda-barátnak kellemes ünnepeket és sikeres új esztendőt kívánunk!

Kőhalmi Richárd: – Karácsonyi hangulatú mérkőzésen, közepesnél sokkal gyengébb játékkal sikerült begyűjtenünk a három bajnoki pontot. Kellemes ünnepeket mindenkinek!