Sport

2014.10.03. 09:51

MLSZ: Pénzbüntetés a Cigándnak, a DVTK-nak és a mezőkövesdi edzőnek

Budapest - Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága október 2-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

Budapest - Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága október 2-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

NB I

A FEB a Lombard Pápa - Újpest FC mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, mint visszaesőt, szurkolói részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálásáért (a vendégszektorban helyet foglalók más sportszervezetet, az MLSZ-t és a játékvezetőt szidalmazták) 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A FEB az FTC - Haladás mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t, mint visszaesőt, szurkolói részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálásáért (az ellenfelet és a játékvezetőt szidalmazták) 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezre.

A FEB a Videoton FC - DVTK mérkőzéssel kapcsolatban a Videoton FC-t, mint visszaesőt szurkolói részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálásáért (az ellenfél edzőjét, a játékvezetőt és az MLSZ-t szidalmazták) 150.000 Ft, a Diósgyőrt, mint visszaesőt, szurkolói részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálásáért (az MLSZ-t szidalmazták) 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

Magyar Kupa

A FEB az Újpest – Haladás mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, mint visszaesőt, szurkolói részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálásáért (más sportszervezet és az MLSZ szidalmazása) 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

NB II

A FEB Tóth László vezetőedzőt (Mezőkövesd), mint visszaesőt, mivel a FEB határozatát (a kispadtól és az öltözőtől eltiltáshoz kapcsolódó előírásokat) nem hajtotta végre, 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

NB III

A FEB a Cigánd - Kisvárda mérkőzésen történt rendzavarásért, a játékvezető különböző tárgyakkal való megdobásáért a Cigándot 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A FEB a Fellebbviteli Bizottság által elrendelt új eljárásban a Csepel – Diósd mérkőzéssel kapcsolatban a Csepelt német birodalmi háborús zászló beviteléért és kihelyezéséért 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetés

Ajka 12,5 ezer Ft.

A Fegyelmi Bizottság által határozatban kiszabott pénzbüntetésekből befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül. Az alapítvány a hazai labdarúgás - szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt - segítségre szoruló és arra érdemes személyeit (elsősorban egykori labdarúgókat) támogatja. Az Alapítványhoz fordulhat minden egykori labdarúgó, vagy közeli hozzátartozója, ismerőse, barátja, aki úgy ítéli meg, hogy az adott korábbi futballista, rossz életkörülményei vagy egészségi állapota miatt anyagi segítségre szorul.

Forrás: mlsz.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!