Nyert a Donor gitárosa

Bár egy picit reménykedett, de azért nagyon meglepte, hogy nyert, mondta a 17 éves Bodor Máté a Miskolci Gitárpárbaj tehetségkutató versenyének első helyezettje az eredményhirdetés után.

A zsűri a remek hangzással, a technikai felkészültséggel, sőt, jó kiállásával is indokolta döntését.

Bodor Máté három éve gitározik, Spirkó Károlytól és Alapi Istvántól lesi el a szakma fortélyait, no és rengeteget gyakorol.

Van, hogy napi nyolc órát – vallotta be, és azt is: háromnál alább nem adja.

Fiatalabb korában sokat hallgatta a Queen együttes zenéjét, a gitáros játéka volt rá olyannyira nagy hatással, hogy ő maga is gitárt ragadott. Egy évig akusztikus gitáron tanult, majd a születésnapjára megkapta első komolyabb elektromos hangszerét is.

A Donor zenekarban játszom – tudhattuk meg. – Már lemezünk is van, és előzenekarként felléptünk többek között a Bikini, a Kalapács, a Lord és a P. Mobil előtt. Ha minden igaz, szeptembertől a Pokolgép előtt turnézunk…

Hobbi marad?

Máté tíz év múlva az ország legjobb gitárosai között szeretné tudni magát. Azt is elárulta, számára hobbi marad a zenélés, hiszen más területen szeretne továbbtanulni. Jelenleg a Diósgyőri Gimnázium másodikosa, s leginkább a nyelvek érdeklik.

Nagyon kockázatos dolog a zenére építeni egy életet – magyarázta. – Szerencse kell hozzá hogy valaki befusson, jó időben kell lennie jó helyen.

Ő „most jó helyen volt”, így övé lett a verseny fődíja, az O.L.P. Music Man John Petrucci gitár. Legközelebb már ezen játszhat a koncerten, április 27-én, csütörtökön a Bláthy szakközépiskolában.

A gitárverseny nyertesei:

1. Bodor Máté (Miskolc)

2. Halmai Richárd (Eger)

3. Fukker Bertalan (Miskolc)

4. Csécsi Levente (Bükkaranyos)

HM