Nyerőgépek – OGY – Az LMP nem vesz részt a jogszabály vitájában

Budapest, 2012. október 1., hétfő (MTI) – Az LMP nem vesz a pénznyerő játékautomaták működésének megszüntetéséről szóló kivételes sürgős eljárás során a parlament munkájában – mondta egy újságírói kérdésre válaszolva Schiffer András. A politikus hangsúlyozta, a jogszabály céljával személy szerint egyetért, de frakciójuk továbbra sem vesz részt a kivételes, sürgős eljárásokban, mert az a “parlamentarizmus megcsúfolása”.

Schiffer András szavai szerint “az ember mindig gyanakszik”, amikor a fideszes képviselők sürgős és kivételes eljárással nyújtanak be egy javaslatot. Kiváltképp gyanús ha sürgős eljárás során a “szerencsejáték törvénnyel buherálnak” – tette hozzá a képviselő, aki emlékeztetett arra, hogy a jogszabályhoz tavaly szeptemberben és novemberben zárószavazás előtti módosítóval nyúlt hozzá a kormányoldal.

A képviselő kijelentette, mindenkiben joggal merül fel a kérdés: kinek az érdekét szolgálja ez a sürgősség. Az LMP egészen biztosan nem tud egyetérteni olyan törvényekkel, amelyek a nagybefektetők, “oligarchák” vagy multicégek érdekeit szolgálják – mondta végül.

A pénznyerő játékautomaták működtetésének megszüntetését javasolja a kormány; gépeket a jövőben kizárólag koncessziós kaszinókban lehetne üzemeltetni – jelentette be Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár hétfői budapesti sajtótájékoztatóján, a kabinet rendkívüli ülése után. A kormány a nap folyamán be is nyújtotta a parlamentnek az erre vonatkozó indítványát, amely kezdeményezi a játéktermek és az elektronikus kaszinók megszüntetését.

A parlament ezért – kivételes sürgős eljárással – várhatóan már kedd délután elfogadja a kormány törvényjavaslatát, amely még ebben a hónapban hatályba léphet, így “a koncesszióban működő játékkaszinókat leszámítva” a következő hetektől Magyarországon nem működhetnek majd pénznyerő játékgépek – mondta az államtitkár. Elmondta, hogy ma három, koncessziós alapon működő játékkaszinó van az országban, és a jövőben a jelenleginél is szigorúbb feltételekhez kötik az alapításukat.

– MTI –