Nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolják a vadászboltos gyilkosát

Nyereségvágyból elkövetett emberüléssel gyanúsítja a rendőrség azt a 25 éves kétegyházi férfit, aki 2005. március 18-án reggel meggyilkolta az egyik békéscsabai vadászbolt tulajdonosát. A férfit tavaly decemberben fogták el, a gyilkosság után két évvel a rendőrség lezárta a nyomozást és vádemelési javaslattal átadta az ügyet az ügyészségnek – közölte a Független Hírügynökséggel Szombati Andrea a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A férfi közvetlenül nyitás után ment be a békéscsabi vadászboltba, ahol késsel elvágta a tulajdonos torkát, majd több fegyvert elvitt a boltból. A zsákmányolt fegyverekkel bűncselekményeket akart elkövetni, a gyilkosságot előre kitervelte és készült rá. A férfit végül egy eladott flóbert pisztoly buktatta le, amelyet Csongrád megyében találtak meg a rendőrök. Bár a pisztolynak a vadászbolti gyilkosság után több tulajdonosa volt, a rendőröknek sikerült eljutni az első eladóhoz, a kétegyházi férfihez. A férfi elfogása után beismerte tettét. A gyilkosságért akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik.

A rendőrség a gyilkos két ismerősét is őrizetbe vette. A három férfi a lopott fegyverekkel 2006. februárjában Szekesfehérvár mellett próbált meg kirabolni egy sörözőt, sikertelenül.