Nyereséggel zárt a 6. Félsziget Fesztivál

Több mint 40 ezren látogattak el ebben az évben a hatodik alkalommal július 23-és 26-a között megrendezett marosvásárhelyi Félsziget Fesztiválra. Az esős idő a sátorozásnak ugyan nem kedvezett, de a koncertek látogatottságát nem csökkentette, tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szepessy Szabolcs az erdélyi zenei rendezvény főszervezője.

Csaknem 100 fellépő szórakoztatta a közönséget négy napon át a Marosvásárhelyen megrendezett Félsziget Fesztiválon. Hagyományosan, a magyarországi és romániai együttesek mellett, nemzetközi csapatok is felléptek a budapesti Sziget Fesztivál mintájára szerveződött zenei eseményen.

A külföldi fellépők közül az angol Morcheeba volt a legnépszerűbb, de ezrek tomboltak a német Avantasia és a német ATB koncertjein is, mondta el érdeklődésünkre a főszervező. A magyar csapatok közül a Tankcsapdára voltak a legtöbben kíváncsiak, tette hozzá.

Arra a kérdésünkre, hogy mekkora költségvetésből gazdálkodott ebben az évben a fesztivál, Szepessy Szabolcs elmondta: idén bár egy nappal rövidebb (4 napos) volt a rendezvény, mint tavaly, több pénzből, 750 ezer euróból, állították össze a programot. Arra a főszervező még nem tudta a választ, hogy jövőre hány napos fesztivált terveznek, de érdeklődésünkre elmondta, a szponzorok 2009-ben még inkább bővíteni szeretnék a Félsziget Fesztivál zenei kínálatát.

Tavaly öt napig tartott a Sziget Kulturális Szervezőiroda romániai leányvállalata által ötödik alkalommal megrendezett marosvásárhelyi Félsziget Fesztivál, és 63 ezren voltak kíváncsiak a programokra.