Megújultak Nyékládháza legproblémásabb utcái

Az átadási ünnepségen
Az átadási ünnepségen - © Fotó: Kozma István
Nyékládháza – Útfelújítás Nyékládházán: a cél a legnagyobb problémák felszámolása volt.

Megújult utakat adott át szeptember 1-jén Tállai András államtitkár, országgyűlési képviselő és Urbán Sándorné polgármester Nyékládházán. A beruházás az adósságkonszolidációban nem részesült települési önkormányzatok fejlesztésének támogatására kiírt pályázat keretében valósult meg.

13 utca

A múlt év őszén a Belügyminisztériumtól értesült a jó hírről Nyékládháza Város Önkormányzata, hogy lehetőséget kapott mintegy 180 millió forint értékben „… a település belterületén lévő út, híd vagy járda építésére, felújítására, karbantartására…” – tudtuk meg Urbán Sándornétól.

Fotó: Kozma István Fotó: Kozma István ©

A pályázat benyújtásakor a képviselő-testület döntött arról, mely belterületi utcák felújítása szerepeljen a támogatási kérelemben és milyen műszaki tartalommal. A cél a legnagyobb problémák felszámolása volt. A kivitelezési munkák idén májusban el is kezdődtek: az érintett 13 utcában egy kivétellel alapjaitól újult meg az útszakasz, felszámolva ezzel a város legproblémásabb közúti gondjait. A kivitelezési munkákat a Szilvási Kft. végezte a megbízó és a lakosság teljes megelégedésére.

Hárommillió

Az érintett utcákon kívül egyéb, a teljes közigazgatási területet érintő utcákban a Városgondnokság végzi el az utak éves állagjavítását, erre a feladatra 3 millió forintot különített el a város képviselő-testülete.

– ÉM –Nyékládháza.
BOON.HU


hirdetés