Amikor zárva van a kiskapu, a játékosok nem játszhatnak

Akt.:
A nyéki csapat (kékben) szerdán Mályiban ismét megpróbálja lejátszani az évad első meccsét
A nyéki csapat (kékben) szerdán Mályiban ismét megpróbálja lejátszani az évad első meccsét - © Fotó: ÉM-archívum
Nyékládháza – Csonkára sikeredett a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulója.

A megyei II. osztályú Közép csoport második köre keretében kiírt Tiszabábolna – Nyékládháza találkozó ugyanis elmaradt, mert Suhaj Árpád játékvezető szabálytalannak minősítette a vendégek igazolásait, így a pályára sem engedte a csapatokat.

Lejárt engedélyek

Elsőként joggal vetődhet fel a kérdés, hogy az erre a szezonra érvényes játék­engedélyekkel, vagy ezek hiányában miként szerepelhetett az első fordulóban a vendégcsapat, de erre nem derülhetett fény, ugyanis a nyékládháziak nyitómeccsét mára halasztották, így a gárda csak a múlt szombaton mutatkozott volna be. Tiszabábolnán viszont azért nem szerepelhettek, mert a papírjaik június 30-án hatályukat veszítették, azaz lejártak, de ismételt pecsételésre nem nyújtották be azokat. Ennek következtében a ­nézők hoppon maradtak, ráadásul pedig még az ifjúságiak össze­csapását sem láthatták, mert az U19-esek mérkőzésére sem került sor.

Megkerestük a Nyékládházi Diáksport Egyesület elnökét, Marján Miklós azonban Surmann Antal szakosztályvezetőhöz passzolta a labdát. A civilben a város polgármestereként dolgozó sportvezető nem kertelt, nyomban elismerte, hogy ők voltak a vétkesek és tömören csak ennyit mondott:

– A történteken nincs mit szépíteni, adminisztrációs hibát követtünk el.

A vétlen kapja

– A szabály az szabály, ezt mindenkinek be kell tartania, még akkor is, ha ilyen sajnálatos mulasztások a munka hevében előfordulnak – szögezte le érdeklődésünkre Sajti Viktor, a Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának igazgatója. – Játékengedélyek hiányában nem lehet játszani, itt nincs kiskapu. Nekünk természetesen van nyilvántartásunk arról, hogy mely sportszervezetnek van rendben a „papírja”, de olyan listával nem rendelkezünk, hogy melyiknek nincs.

Az igazgatóság ebben az ügyben eljáró illetékes testületének döntése aligha lehet kétséges. Az eddigi gyakorlat szerint a 3 pontot, 3–0-s gólkülönbséggel bizonyosan a vétlen klub, a Tiszabábolna csapata kapja majd.

A nyékiek bakiját követően már csak az a kérdés, hogy a szerda 17 órára kiírt Nyékládháza – Cserépfalu mérkőzést lejátsszák-e.

– Természetesen – közölte érdeklődésünkre nemes egyszerűséggel Závoczky-Kovács Barbara, a nyékládháziak ügyintézője.

KT


A menekülési útvonal

A menthetőt egy esetben menthette volna a Nyékládháza. Éspedig azzal, ha az adminisztrációs tévedésének (a játékvezető általi) felfedezését követően nyomban sikerrel állapodik meg a hazaiakkal az összecsapás elhalasztásáról, és az ezt tartalmazó kérelmet a klubok már közösen, szintén azonnal tudatják az MLSZ megyei igazgatóságával. Mivel az előbbi nem következett be, nem tudhatjuk meg, hogy miként reagált volna erre a lépésre az igazgatóság.


Illusztráció - „A csapat hajtott és küzdött, de az egyéni hibák mai is döntőnek bizonyultak”
Miskolc - A labdarúgó megyei II. osztály Közép csoportjának 2. fordulójában négy meccset játszottak volna szombaton... Mezőcsát VTSE - Vatta 1-4 (1-2) Mezőcsát, 100 néző. V.: Füleki. Mezőcsát: Balázs I. J. - Horváth, Nótár E., Csapó, Kemény (Balázs II. J.), Balogh (Kolompár), Nótár Zs., Kiss (B...

Miskolc - A labdarúgó megyei II. osztály Közép csoportjának 2. fordulójában három meccset játszottak vasárnap. Hernádnémeti – Cserépfalu 3-3 (0-1) Hernádnémeti, 100 néző. V.: Farkas. Hernádnémeti: Magyar - Barcsa (Hídvégi), Papp, Tóth, Lipták, Szendrei (Debrődi), Lakatos, Búzás, Szabó (Kertész)...Nyékládháza.
BOON.HU


hirdetés