Nyékek találkozója Nyékládházán

Nyékek találkozója Nyékládházán
Nyékek találkozója Nyékládházán - © Fotó: Kozma István
Nyékládháza – Nyékek találkozója kezdődött pénteken Nyékládházán. A háromnapos rendezvény keretében pénteken zászlóparkot avattak és nemzetközi folklór gálán mutatkozhattak be a Nyék települések.

Szombaton tónapra, vasárnap pedig városnapra várják a látogatókat. A találkozót immár hetedik alkalommal rendezik meg, de Nyékládháza először láthatja vendégül a településeket. A programon részt vesz: Ipolynyék, Feketenyék, Nyékvárkony, Alsónyék, Felsőnyék, Kápolnásnyék. Nyékládháza testvértelepülései is meghívást kaptak: Chrzanow és Kézdiszentlélek.

Pénteken zászlóparkot avattak Nyékládháza határában, amely közadakozásból valósulhatott meg. A program látványos honfoglalás kori és Sasvári Sándor által vezetett lovasfelvonulással indult. Majd a zászlóparkban esküt tettek a települések vezetői. Ezt követően az általános iskola adott otthont a nemzetközi folklórfesztiválnak, ahol a települések csapatai mutatkoztak be.

Urbán Sándorné, a város polgármestere elmondta: hónapok óta szervezik a találkozót, és a munka kapcsán olyan összefogás jött létre, amely példaértékű.

– ÉM-NSZR –