Nyárköszöntő vonatozás a Bükkben

Nyárköszöntő vonatozás a Bükkben
Nyárköszöntő vonatozás a Bükkben
Miskolc – A nyarat is köszöntötték a lillafüredi kisvasút napján.

Május utolsó szombatjára hirdetett nyárköszöntő vonatozást az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútja, ami egyben a miskolci kisvasút napja is volt.

Számos célpont

– A program részeként délelőtt és délután is különvonat közlekedett Miskolc-Dorottya utcáról a Mahócai szárnyvonalra – tudtuk meg Mátrai Imrétől, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút üzemigazgatójától, aki hozzátette: – A szerelvényeken vonógépként a LÁEV két C–50-es kismozdonya szolgált. Andó-kút környékén számos kirándulási célpont közül választhattak a vendégek a Garadna völgyébe, Lillafüredre, Varbóra is el lehetett látogatni. A forrástó partján pedig – a kiadó és a szerző közreműködésével – megismerkedhettek a közelmúltban megjelent „Miki és a lillafüredi kisvasút” című mesekönyvvel.

Megtudtuk azt is, hogy a rendezvényen mintegy 160 utast regisztráltak. Külön megtiszteltetés volt számukra, hogy a résztvevők között ott volt Gáspár János, a Magyar Közlekedési Közművelődésért Alapítvány ügyvezető igazgatója, aki 25 évvel ezelőtt elindította a „Mentsük meg a Kárpát-medencei kisvasutakat” mozgalmat, illetve a „kisvasutak napjai” programsorozatot.

ÉM