Nyárköszöntő, kavalkáddal Tardonán

Akt.:
Kazincbarcika, Tardona – Nyárköszöntő kavalkádot rendezett szombaton Tardonán a kazincbarcikai székhelyű Újkazinci Baráti Kör.

A rendezvényen a térség nyugdíjas klubjai, egyesületei találkoztak, kulturális és hagyományőrző műsorral mutatkoztak be egymásnak. Meghívást kaptak a környező települések polgármesterei, valamint Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője és Török Dezső, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés elnöke. Demeter Zoltán köszöntőjében azt hangsúlyozta: nagyon fontosak az ehhez hasonló térségi találkozók, amelyen azok az emberek vesznek részt, akik a jelenlegi aktív generáció alapjait adják szülő vagy nagyszülőként. Párhuzamot vonva a Nemzeti Összetartozás Napjával kiemelte: ez a találkozó is az összetartozásról szól, hiszen a térségben élő nyugdíjasok, civil szervezetek rendezvénye az együvé tartozás eseménye. Török Dezső úgy fogalmazott: büszke arra, hogy a térségben és a megyében élő nyugdíjasok aktív életet élnek, találkozókat szerveznek, példát mutatva más civil szervezeteknek, egyesületeknek.

Ez a találkozó is az összetartozásról szól, ennek az eseménye. Demeter Zoltán

A szervezők képviselőjétől Göndör Judittól megtudtuk, a Nyárköszöntő kavalkádnak nem volt költségvetése, mindent a térség önkormányzatai és civil közösségei adtak össze.

ÉM-HE