Nyáriasítás előtt van a tapolcai csónakázótó

Ráfér már a takarítás
Ráfér már a takarítás - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – A jó idő sokakat vonz Miskolctapolcára egy kellemes sétára. S míg a sétányok tiszták, addig a csónakázótó már korántsem mondható annak. A víz koszos, hínáros, a kirándulók szerint ráférne a takarítás. Kinek a feladata lenne a tó rendben tartása?

A héten kezdik

Az üzemeltető – a város turisztikai cége – és a bérlő közös felelőssége, hogy tisztán tartsa a tapolcai tavat – tudtuk meg Pásztor Imrétől, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs igazgatójától. Ez az idén sem marad el – folytatta –, a héten megkezdik a víz kitisztítását, a meder rendbetételét, hogy a turisztikai szezon kezdetére minden rendben legyen. Ez a munka pedig úgy oszlik meg – tudtuk meg –, hogy a bérlő kitakarítja, a turisztikai cég pedig gondoskodik a szemét, a hínár elszállításáról.

Virágosítanak is

Persze az üdülőövezetben nem csak a tavat és környékét kell nyáriasítani, a turista­szezon kezdete előtt hamarosan virágosítás is lesz.

Pásztor Imrétől megtudtuk, a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai folyamatosan járják a területet, ha megrongált padokat, veszélyes fákat látnak, azonnal jelzik az illetékeseknek. „A terület önkormányzati képviselője vásárolt utcabútorokat is a területre, ezeket is hamarosan kihelyezik” – mondta Pásztor Imre.

– ÉM-NSZR –