Friss hírek

2009.03.18. 14:32

Válságos állapotban a német turista a szicílai kutyatámadás következtében

<p>Válságos állapotban van egy 24 éves német nő, akit kutyák támadtak meg Szicília déli részén. A német turista a tengerparton sétált, amikor a megvadult falka megtámadta - közölte a Sky News szerdán.</p>

Két nappal korábban egy 10 éves kisfiút öltek meg szabadon kószáló, falkába verődött kutyák szintén Szicília déli részén. Giuseppe Brafa biciklizett, amikor a kutyák körbevették, lerángatták a kerékpárról, majd halálra harapdálták. Egy kilenc éves fiút és egy 40 éves férfit is megtámadtak kutyák ugyanabban a térségben, de a sérüléseik ellenére nekik sikerült elmenekülniük.

A rendőrség azt közölte, hogy a német turistát megtámadó kutyák gazdáját letartóztatták. A férfi verte és éheztette a kutyákat. A 24 éves német turistát a Marina di Modica-hoz közeli tengerparton rohanta le nyolc kutya, amikor sétált a homokon. A nő életveszélyes állapotban van, az arca állítólag a felismerhetetlenségig eltorzult a mély harapásoktól, és súlyos sebek vannak a lábain is. A rendőrök hajtóvadászatot indították a kutyák után. Hivatalos közlés szerint két állatot agyonlőttek, mert megtámadták a rendőröket is, 40-et pedig befogtak.

A turisták által kedvelt Szicília déli részén nem ez az első ilyen eset, bár a 10 éves gyerek és a német turista tragikus megtámadásáig hasonlóan súlyos eset nem történt. Az állatvédők azonnali intézkedéseket sürgetnek az emberek és az állatok védelmében. Szicília déli részén megszokott, hogy nagy számban kóborolnak kutyák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!