Nyári meleg, eső, balesetek Borsod-Abaúj-Zemplénben

Felborult egy mentőautó Miskolcon
Felborult egy mentőautó Miskolcon
Miskolc, Sárospatak – Hétfőn megyénk útjain három személyi sérüléses közlekedési baleset történt, melyek során heten könnyebben megsérültek. A balesetek elsődleges oka a figyelmetlenség volt, illetve a sofőrök figyelmen kívül hagyták az időjárás változásait is.  

Miskolcon a reggeli órákban a Szilágyi Dezső és Lévay utca kereszteződésében egy 55 éves asszony közlekedett Opel személygépkocsijával a belváros irányából. A belső forgalmi sávban haladva, a fényjelző készülék tilos jelzése ellenére behajtott a kereszteződésbe. Ezáltal nem biztosított elhaladási elsőbbséget jobbról a tele-zöld jelzésén kanyarodó Suzukit vezető 27 éves fiatalember részére, aminek következtében összeütköztek. A baleset során mindkét sofőr könnyebben megsérült, a járművekben jelentős anyagi kár keletkezett.

Felborult egy mentőautó Miskolcon

A késő délutáni esőzés idején, Miskolcon az Uitz Béla és a Rákóczi utca közötti útszakaszon haladt egy mentőautó. A jármű vezetője a megkülönböztető jelzését használva nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg a jármű sebességét. Haladása során a külső forgalmi sávból a belső forgalmi sávba történő irányváltoztatásakor a vizes felületű úttesten megcsúszott a gépkocsi. Ennek következtében nekiütközött a vele szemben a belső forgalmi sávban a forgalom irányító fényjelző készülék tilos jelzésénél álló Suzuki személygépkocsinak, majd a mentőautó az oldalára borult. A baleset során a személyautó vezetője és utasa, illetve a mentő sofőrje és a mentőápoló 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett. A forgalom a helyszínelés idejére mellékútra lett terelve rendőri irányítás mellett.

Motoros baleset Sárospatakon

Sárospatakon a kora esti órákban egy 57 éves férfi segédmotor-kerékpárjával közlekedett a Borsi úton Végardó irányából. Jobbra szándékozott bekanyarodni, melynek során a járműve sebességét nem megfelelően választotta meg az esőtől nedves úttesten. A jármű megcsúszott és felborult. A férfi könnyebb sérüléseket szenvedett.

Ne feledjék: a balesetek megelőzhetők!

A legjobb prevenció a közlekedési szabályok betartása, de e mellett “a mentális felkészülés” és a gyakorlat, a megváltozott időjárási viszonyokhoz való alkalmazkodás is fontos. Aki nehezen viseli a meleget, ebben az időszakban lehetőleg ne vezessen. Fogyasszunk kellő mennyiségű folyadékot és kipihenten vezessünk. A napon álló gépkocsit indulás előtt ki kell szellőztetni! A forgalomhoz is alkalmazkodni kell, ilyenkor nagyobb türelmet igényel a vezetés, nagyobb odafigyelést, udvariasságot, partneri alkalmazkodást! Esőzéskor az utak felülete nyáron is csúszóssá válhat, lerövidül a féktávolság, óvatosan vezessünk a megváltozott útviszonyok között.

– B.-A.-Z. MRFK Kommunikációs Iroda –

Kapcsolódó cikkek: