Magyarország

2010.08.31. 16:31

Szerdán az Audi iskolájában is megkezdődik a tanév

<p>Szeptember 1-én 50 diákkal indul az oktatás az idén májusban alapított győri Audi Hungaria Német Általános Iskolában és Gimnáziumban. Az államilag finanszírozott képzést az autógyártó cég és a győri önkormányzat közösen szervezi.</p>

Szeptember 1-én 46 magyar és 4 német diák kezdi meg tanulmányait az idén tavasszal alapított Audi Hungaria Német Általános Iskolában és Gimnáziumban. A diákok tanulmányaik befejeztével a német és a magyar állam által is elismert bizonyítványt szerezhetnek. A tananyag és a tanterv megfelel a német és a magyar előírásoknak, követelményeknek is.

Az általános iskola első három osztályában 8 pedagógussal, köztük 3 német anyanyelvű nevelővel indul az oktatás. Az iskola a német nyelv magas szintű oktatása mellett egész napos foglalkozásokkal fejleszti a diákok képességeit.

Czechmeister Mónika, a vállalat kommunikációs munkatársa a Független Hírügynökségnek elmondta: a győri székhelyű Audi Hungária Motor Kft. számára fontos, hogy a gyerekek már kisiskolás korukban elsajátítsák a német nyelvet, mert közülük kerülnek majd ki az Audi későbbi dolgozói is.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!