Nyári játékeső és gyermekbarát adomány a Boschtól

Bosch adomány átadás miskolci ovisoknak a Belvárosi Óvodában
Bosch adomány átadás miskolci ovisoknak a Belvárosi Óvodában - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Színes munkaruhákkal űzik el a kicsik félelmét a vizsgálatoktól.

Pipacs piros, narancs- és citromsárga, királykék és fűzöld színekbe öltöznek a megyei kórház gyermek radiológiai osztályának dolgozói. A negyven darabból álló vidám, színes munkaruháktól azt remélik, hogy kevésbé szoronganak majd a kis betegek. A radiológiai vizsgálatok ugyanis nyugalmat és mozdulatlanságot igényelnek a felvételek pontossága érdekében. Így hát segítséget kértek és kaptak a Boschtól.

– „Év elején érkezett hozzánk a kórház támogatási kérelme, mely szerint a nehéz diagnosztikai vizsgálatok során egy-egy színes munkaruha felszabadultabbá tenné a gyerekeket, így könnyebben és gyorsabban vizsgálhatóvá válnának. A vezetőség úgy döntött, hogy támogatjuk ezt” – mondta el dr. Max Nitzsche, a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. ügyvezető igazgatója a tegnapi átadó ünnepségen.

A mintegy fél millió forintos adomány értékét tovább növelte, hogy a nagyvállalat egyik hazai beszállítója, az Éltex Kft. 200 ezer forintot ajánlott fel a kórházi osztálynak.

Három gyárban gyűjtötték

Nem ez volt az egyetlen adományozás csütörtökön, három németországi Bosch-gyár dolgozói tekintélyes játékmennyiséget gyűjtöttek össze a miskolci Katowice úti óvoda kis lakóinak. Az ajándékot Ansgar Lengeling, a Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezető igazgatója és Uwe Mang, a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. gazdasági igazgatója adta át tegnap. Hogy miért ez az óvoda? Hosszú múltra tekint vissza az együttműködésük: a cég kezdeményezésére indítottak évekkel ezelőtt német nyelvű csoportot, emellett a Bosch évek óta támogatja a Katowice úti óvoda alapítványát.

„A Bosch generációs gondolkodásának is fontos része, hogy már a legkisebbeket is segítjük tehetségük kibontakoztatásában azzal, hogy minél korszerűbb játékokkal szereljük fel az óvodát”. – mondta a játékok átadásakor Uwe Mang.

Az ajándékot csillogó szemmel várták a kicsik: babáktól kezdve, a kis bicikliken át, a legókig mindenféle játék volt a csomagban.

„Mindig szívesen jövök az óvodába, és most is örömmel láttam, hogy a Boschon belüli összefogással, a játékok átadásával mekkora vidámságot varázsoltunk ide.” – mondta Ansgar Lengeling.

ÉM-UM