Nyári felújítások kezdődtek Tiszaújvárosban

Tiszaújváros – Épületek, közterületek, utcák, járdák, játszóterek újulnak meg, parkolókat alakítanak ki.

Az önkormányzat a város szinte minden területén tervez felújításokat, beruházásokat – tudtuk meg a város internetes honlapjáról. Több helyszínen már zajlanak, máshol az elkövetkező hetekben indulnak a munkálatok. A Polgármesteri Hivatal Pénzügyi, Fejlesztési és Városüzemeltetési Osztálya eddig két közbeszerzési pályázatot írt ki, melyből az egyik már le is zárult.

Tiszaszederkényben is

A Bartók Béla úton, parkoló- és járdafelújítás, illetve -építés, Tiszaszederkény városrészben a Bajcsy-Zsilinszky úton útburkolat-felújítás és járdaépítés valósul meg.

Nyílászárókat cserélnek

„A második közbeszerzési eljárás még tart – nyilatkozta Vismeg Mónika városüzemeltetési csoportvezető. – Ez a Széchenyi általános iskola udvarának rekonstrukcióját, a Mátyás király út melletti játszótér teljes rekonstrukcióját, illetve a Bethlen Gábor úti körforgalomtól a kiskertekig vezető útszakasz felújítását tartalmazza. Több kiemelt gyalogátkelőhelyet is kialakítanak a nagy forgalmú helyeken.”

Az intézményi felújítások részeként a központi étteremben nyílászárókat cserélnek, festenek, felújítják a vizes­blokkot és az épület szigetelését. A Derkovits Kulturális Központban is javában tart a felújítás, ez alól egyik intézményegység sem kivétel.

Tiszaszederkényben történik a legtöbb munkafolyamat, a művelődési ház és a Villa Scederkyn Tájház is megszépül. A művelődési ház színháztermében a lambériafal és a járófelület felújítása történik, nyílászárókat cserélnek, teljesen megújulnak a mosdók. A tájházban a tornác, illetve a pitvar járófelületét cserélik ki, felújítják a kerítést, a szolgálati részen kicserélik a nyílászárókat. A kulturális központban a művészöltözők vizesblokkjait újítják fel.

ÉM-TU
hirdetés


hirdet�s