Nyárádi sulinapok, versennyel

Felsőnyárád – A Nyárády Napok rendezvénysorozatának keretében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a felsőnyárádi Nyárády András Általános Iskolával közösen közlekedésbiztonsági akadályversenyt szervezett az iskolásoknak.

Százötvenen voltak

A program fő célkitűzése az volt, hogy felmérjék az iskola felső tagozatos diákjainak közlekedési ismereteit, hangsúlyozzák a helyes közlekedésre nevelés fontosságát, a gyermekek közlekedési ismereteket sajátítsanak el játékos és ügyességi feladatok segítségével, valamint felhívják a tanulók figyelmét ennek fontosságára.

Csaknem százötven felső tagozatos diák vett részt a nyolc állomásból álló akadályversenyen. Többek között feladatuk volt egy közlekedésbiztonsággal kapcsolatos rajz és menetlevél elkészítése, közlekedési témájú videofilm megtekintése, majd a film tartalmával kapcsolatos kérdések megválaszolása, a kerékpárosokra vonatkozó Kresztotó megoldása, kerékpáros ügyességi verseny, Kresz-puzzle összeállítása és alaki gyakorlatok, feladatok teljesítése.

A verseny a szervezők egyöntetű véleménye alapján sikeres volt, eredményesen járult hozzá a diákok közlekedési ismereteinek gyarapításához és a közlekedésbiztonság javításához, a tervek szerint jövőre is megtartják.