Nyár nyitány a rendőrségnél

Miskolc – Kidolgozta a nyári turisztikai idényre vonatkozó koncepcióját a megyei rendőr-főkapitányság. Ebből kiderül, mikor, hol, milyen erőkkel lépnek fel a közbiztonság érdekében.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a nyári turisztikai idény legfontosabb rendőri feladata a turistaforgalom szempontjából kiemelkedő jelentőségű térségek, közbiztonságának, közrendjének megszilárdítása, a bűncselekmények és szabálysértések megelőzése.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság mindezen célok
megvalósítása érdekében kidolgozta a nyári turisztikai idényre vonatkozó
koncepcióját, amiről Dobi Tamás, a kapitányság kommunikációs igazgatóságának munkatársa számolt be.
Ennek alapján többek között a rendőrség:
● A belföldi- és idegenforgalmi szempontból frekventált területeken állandó és látható rendőri jelenlétet biztosít. Turisztikailag kiemelt területek: Miskolcon belül Lillafüred, Miskolctapolca, Diósgyőr és a belváros, továbbá Aggtelek, Jósvafő, Szerencs, Tokaj, Sárospatak, Mezőkövesd-Zsórifürdő, Bogács, Tiszaújváros.
● A nyári időszakban fokozott és összehangolt ellenőrzéseket hajt végre, főleg a kiemelt területeken.
● Az eredményesség érdekében az akciók során együttműködik a polgárőrökkel és a társhatóságokkal.
● „Szállodai kapcsolattartó rendszert” működtet. A bűnmegelőzés érdekében a rendőrkapitányságok kapcsolatot tartanak a rendszerben illetékes szállóhelyekkel.
● Az illetékességi területen található strand- és gyógyfürdőkre vonatkozó komplex bűnmegelőzési programot dolgoz ki és működtet.
● A több idegen nyelven elkészített bűn- és baleset-megelőzési mozgóképes tájékoztató anyagokat eljuttatja a kijelölt távolsági busz és vonat pályaudvarokra.
● Idegen nyelvű panaszfelvételt biztosít.


 
hirdetés


hirdet�s