Nyár közepén nyithat az új Selyemréti strand

Akt.:
Nyár közepén nyithat az új Selyemréti strand
Miskolc – Hat év után, nyár közepére, befejeződhet a Selyemréti strand fejlesztése.

Fehér-sötétkék, fehér-sárga, élénk narancs, ezekben a színekben pompáznak majd a strand csúszdái, melyeket – a jelenlegi állás szerint – július 24-én már használhatnak is a strandolók. Csütörtökön megbizonyosodhattunk arról, hogy a strand elkerített részén, az egykori piskóta medence területén szorgosan dolgoznak. A medencék szerekezetkészek, épül a gépház, és már kiválasztották a csúszdák és a burkolat színeit is. Amit láttunk, az egyelőre nem sokat árult el abból, hogy az öt új medence milyen is lesz, de a szakemeberek szerint ezután következik majd a beruházás látványosabb része.

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő is bejárást tartott csütörtökön a strand építésén. Mint mondta: erre azért is volt szükség, mert a körzetben élők gyakran érdeklődnek nála, mikor nyit a strand. A képviselő arra is kíváncsi volt, lesz-e dögönyöző az új részen. Czinkné Sztán Anikó, a Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezetője elmondta: igen, és arra törekednek – remélik műszakilag sikerül olyat választani –, hogy a korábbit pótolhassa.

És azt is megtudtuk, ha nem is jelentősen, de mindenképp jegyáremelésre kell számítaniuk a strandolóknak. Ahogy Czinkné Sztán Anikó fogalmazott: „Biztos, magasabbak lesznek az árak, de versenyképesek.”

A közel egymilliárd forintos beruházásból öt medence, három csúszda épül majd, parkosítják a területet, és – mint az ügyvezetőtől megtudtuk –, a pályázat nem terjed ki a kabinok felújítására, de arra törekednek, hogy legalább egy festés beleférjen.

ÉM-NSZRA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .