Nyár a bodrogkeresztúri múzeumban

By Kosztur Renáta
Nyár a bodrogkeresztúri múzeumban
Bodrogkeresztúr – Újra itt a nyár, vele együtt pedig a motoros rendezvények szezonja is beindult. Bodrogkeresztúr sem marad ki a jóból: a Magyar Motorok Múzeumának jóvoltából egy egész sor érdekes, látványos programon vehetnek részt az érdeklődők.

Július motorzúgással, lódobogással és zeneszóval indul: a Háromkerekűek Találkozójára és az ilyenkor szokásos fogathajtó versenyre érkeznek az oldalkocsis motorok, a kettesfogatok és remélhetőleg minél több néző. A július 1-jei, pénteki nyitónapon a motorok egy rövid felvonulással teszik tiszteletüket a környező települések lakói előtt, a mezőzombori túra után este a Jump Rock Band lép fel igazi, régi magyar rockzenével. Másnap, 2-án reggel pedig a versenybíró szólítja rajtvonalhoz a kétkerekűeket: egy látványos, tempós szinkronpályán mérhetik össze az erejüket a fogatokkal a legjobbnak járó bajnoki címért. Az eddigi versenyek tapasztalata alapján elmondhatjuk, hogy valószínűleg idén is másodpercek fognak dönteni arról, ki melyik fokra áll a dobogón. Az egész napos versengés és az eredményhirdetés után pedig a Borsodi Biotin együttes szolgáltatja a talpalávalót. Vasárnap a fogatokat motorokkal és alkatrészekkel megtömött autók és utánfutók váltják, veteránbörze és ócskapiac lesz a múzeumkertben.
A börze után nem sokáig ül csend a múzeumra, hiszen augusztus 5-7. között immáron tizennegyedszer találkoznak a Csepelek, Pannóniák szerelmesei a Magyar Motorok Randevúján. A szombati fő attrakció, a túra délelőtt 10-től indul és idén a Bodrogközt járja be egészen Sátoraljaújhelyig. A túrát különböző ügyességi versenyek, meglepetések tarkítják majd és a táborhelyen, a múzeumkertben is különféle programok várják az érdeklődőket.
Az idei nyár is izgalmasnak ígérkezik a Magyar Motorok Múzeumánál, érdemes lesz ellátogatni a rendezvényekre, hiszen izgalmas lovasversenytől látványos motoros felvonuláson át nagyszerű koncertekig sok-sok színes, érdekes programot láthatunk.

– K. R. –