Nyakó István: Demeter Ervin eltorzította a valóságot

Az MSZP szóvivője szerint eltorzította a valóságot Demeter Ervin, aki a Fidesz nevében beszélt Laborc Sándor lemondásáról hétfőn. Nyakó István hétfői közleményében azt írta: Laborc Sándor demokrata módjára járt el, amikor lemondott, mivel álláspontját az ügyészség nem fogadta el.

Demeter Ervin hétfőn azt nyilatkozta: Laborc Sándorról bebizonyosodott, hogy alkalmatlan a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) vezetésére és pártpolitikai célokra használta, illetve szétzüllesztette a szervezetet. A Fidesznél kezdettől fogva nemcsak szakmailag, emberileg is alkalmatlannak találták Laborc Sándort az NBH vezetésére. Az idő bizonyított, Laborc Sándor lezüllesztette és pártpolitikai célra használta fel a szervezetet, így mára valóban alkalmatlanná vált a vezetésére – fogalmazott. Ezt mutatta az is, hogy a feljelentése alapján indult UD-s nyomozások nagy részét megszüntették bűncselekmény hiányában – vélte.

Nyakó István közleménye szerint a Laborc Sándort alap nélkül rágalmazó állítások annak folytatását jelentik, hogy a Fidesz kezdettől fogva igyekezett ellehetetleníteni az NBH vezetőjét és tartósan bojkottálja az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának munkáját. Az ellenzéki képviselő hétfői nyilatkozata tudatosan elhallgatja, hogy több, az UD Zrt-hez kötődő ügyben folytatódik az eljárás – tette hozzá.

“Visszataszító és példátlan az a követelés, hogy a szocialisták bárkit – így akár Szilvásy Györgyöt, akár Laborc Sándort – eltávolítsanak a közéletből. Megdöbbentő az is, hogy azok, akik néhány esztendővel ezelőtt hamis megfigyelési ügyet kreáltak és magyar Watergate-ről beszéltek – amiről bebizonyosodott, hogy szemenszedett hazugság -, a közelmúltban pedig egy magáncéget, az UD Zrt-t, használtak titkot jelentő adatok megszerzéséhez, most semmibe veszik a demokratikus jogelveket, az ártatlanság vélelmét.”

“A durva rágalmazó kampány azokra fog visszaütni, akik ilyen megengedhetetlen eszközöket alkalmaznak” – zárul a közlemény.Sporthírek