Nívós floorball torna Debrecenben

Három napig ismét a cívisváros lesz a dinamikusan fejlődő floorball sportág központja, hiszen péntektől vasárnapig az Oláh Gábor utcai sportcsarnok ad otthont a III. Hungária-kupa nemzetközi felnőtt tornának.

Debrecen város támogatásával, a Debreceni Sportcentrum Kht. és a Magyar Floorball Szövetség közösen rendezi meg az idei erőpróbát, amelyre a belépés mindenki számára ingyenes. A szervezők ezzel is szeretnének minél több hívet szerezni az egyre kedveltebb, a cívisváros számos általános iskolájában már űzhető sportágnak. A hajdúsági helyszín egyben elismerés a honi szövetség részéről a Varga Tibor vezetésével zajló debreceni szakmai munkának is, amelynek egyik kézzelfogható bizonyítéka, hogy a magyar U19-es válogatott egyik sorát teljes egészében debreceni versenyzők alkotják.

A III. Hungária-kupán a magyar A és B válogatott mellett a szlovák nemzeti csapattal szinte egyenértékű kassai alakulat, valamint a lengyel és a szlovén felnőtt válogatott indul. A találkozók pénteken 13 órától, szombaton és vasárnap 9 órától kezdődnek, és érdemes lesz kilátogatniuk a sportbarátoknak, hiszen a magyar válogatott igen jó eséllyel pályázik az első helyre. A tétre menő találkozók mellett bemutató ütközetek is szerepelnek, amelyeken a debreceni utánpótláscsapatok is pályára lépnek.

B.R.További hírek a haon-sportoldal kategóriából