NÚSZ: az útdíjfizetési szolgáltató tud adni teljeskörű információt az e-matricák érvényességéről

NÚSZ: az útdíjfizetési szolgáltató tud adni teljeskörű információt az e-matricák érvényességéről
NÚSZ: az útdíjfizetési szolgáltató tud adni teljeskörű információt az e-matricák érvényességéről - © Fotó: veol.hu
Budapest – A megváltott autópálya-matricák érvényességéről teljeskörű információt csak a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) tud adni – hívta fel a figyelmet a szolgáltató pénteken.

A NÚSZ közleménye szerint az autósok az e-autopalyamatrica.hu és az autopalyamatrica.hu oldalak rendszerének segítségével csak a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül megvásárolt e-matricák érvényességét ellenőrizhetik, a lehetőség csak a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és viszonteladói által értékesített vignettákra vonatkozik, amelyek a 2016-os adatok szerint a teljes hazai e-matrica értékesítésnek 10,85 százalékát teszik ki.

A két weboldal által nyújtott, nemrég bevezetett szolgáltatás nem lát rá a hazai e-matricák értékesítését bonyolító többi online és offline felületre, illetve az érvényességgel kapcsolatos változásokra – hangsúlyozza az útdíjfizetési szolgáltató.

Az oldalak által biztosított információk egy pótdíjas eljárás során nem számítanak hitelt érdemlőnek, és nem használhatók fel – figyelmeztet közleményében a NÚSZ.

– MTI –